Live

Un bărbat declarat mort de trei medici a început să sforăie înainte de autopsie

Data actualizării: Data publicării:
FOTO: Shutterstock

Un bărbat din Spania, declarat decedat de trei medici, a început să sforăie, în timp ce era pregătit pentru autopsie.

Gonzalo Montoya Jimenez, un deținut dintr-o închisoare din Asturias, în nordul Spaniei, a fost transportat la morga unui spital, după ce a fost găsit întins, fără suflare, în celula lui, potrivit presei spaniole.

Familia bărbatului a declarat că acesta avea marcajele pe corp, pentru autopsie, „era pregătit să fie deschis” de medicii legiști pentru a i se stabili cauza morții, notează Independent.

Medicii și-au dat însă seama că deținutul spaniol nu era mort când acesta a început să sforăie.

Jimenez, în vârstă de 29 de ani, este acum internat în spital. El și-a recăpătat cunoștința după 24 de ore, iar primul lucru pe care l-a făcut a fost să întrebe de soția lui. Bărbatul nu ar fi rămas cu leziuni cerebrale și și-a revenit destul de bine, potrivit doctorilor.

Medicii suspectează că ar fi fost vorba de un caz de catalepsie, o boală rară caracterizată prin rigiditatea corpului, încetarea funcțiilor cerebrale astfel că pacientul nu răspunde la durere, iar funcții ale corpului, precum respirația, îi sunt încetinite.

Catalepsia este o formă rară de epilepsie, boală de care Jimenez era cunoscut că suferea. Familia bărbatulu crede că s-a ajuns aici, cel mai probabil, pentru că deținutul nu și-a urmat tratamentul medicamentuos în închisoare.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Mii de susținători ai premierului spaniol Pedro Sanchez au venit la Madrid să îi ceară să nu demisioneze

Premierul spaniol Pedro Sanchez vrea să demisioneze după ce soția lui a fost acuzată de corupție. Procurorii cer clasarea dosarului

„Messi al medicinei sportive”: „Am văzut rupturi de ligamente la copii de 7 ani”. Terenurile de iarbă sintetică, principala cauză

Anunț șoc al premierului spaniol, după ce un tribunal a anunțat că o anchetează pe soția sa pentru corupție

Partenerii noștri