Live

Un oraş din Germania a decis să închidă camera de supraveghere de la mormântul fostului cancelar Helmut Kohl. De ce fusese montată

Data publicării:
Mormântul fostului cancelar Helmut Kohl a fost supravegheat video, pentru a preveni vandalismele. Foto: Profimedia

O controversată cameră de supraveghere amplasată la mormântul fostului cancelar german Helmut Kohl a fost demontată de autorităţile oraşului Speyer din vestul ţării. Camera fusese pusă la insistențele văduvei oficialului.

După înmormântarea lui Kohl, în 2017, un gard şi o cameră de supraveghere au fost instalate la faţa locului, în încercarea de a preveni eventualele acte de vandalism, la dorinţa expresă a văduvei sale, Maike Kohl-Richter.

Oraşul şi dioceza au declarat că necesitatea acestor măsuri a fost de înţeles la momentul respectiv, dar nu mai sunt necesare.

„Diferitele eforturi pentru a găsi o soluţie amiabilă, precum şi cererea specifică adresată văduvei de a demonta ea însăşi camera au rămas, din păcate, fără răspuns în cele din urmă, astfel că oraşul a luat acum el însuşi măsuri”, a anunţat joi municipalitatea, potrivit dpa, preluată de Agerpres.

O evaluare a riscurilor de către Biroul Poliţiei Criminale de Stat (LKA), solicitată de oraş în vară, a ajuns la concluzia că nu există „constatări relevante pentru risc”. Prin urmare, camera nu mai era relevantă.

La momentul respectiv, Kohl-Richter a declarat că a îndeplinit ultima dorinţă a soţului ei.

Kohl, care s-a născut şi a murit în Ludwigshafen, în apropiere, a fost cancelar al Germaniei din 1982 până în 1998. El este considerat unul dintre arhitecţii Europei moderne.

Mai presus de toate, a promovat integrarea europeană şi a jucat un rol important în fondarea UE în 1993 şi în introducerea monedei europene comune, euro, la începutul mileniului.

Editor : B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Acţiunile de spionaj ale Rusiei nu vor împiedica sprijinul NATO pentru Ucraina, afirmă Stoltenberg

Caz șocant în Gorj. Un copil ar fi fost vândut în Germania pentru 8.000 de lei. DIICOT a deschis dosar penal pentru trafic de minori

China cere Germaniei să pună „capăt farsei politice anti-China", spunând că suspiciunile de spionaj sunt „pură invenţie”

SUA pun presiune pe Germania să livreze Ucrainei rachete Taurus

Partenerii noștri