Live

Ziua Internaţională a Romilor: Papa îi salută pe romi, Matteo Salvini îi invită „să fure mai puţin”

Data publicării:
Sursa: Shutterstock

Papa Francisc a salutat comunitatea romilor cu ocazia zilei internaţionale dedicată lor, duminică, în timp ce liderul Ligii Nordului (extrema dreaptă), Matteo Salvini, i-a invitat pe Twitter să „fure mai puţin”, relatează France Presse.

Sper ca ziua (internaţională a romilor) să promoveze cultura întâlnirii, cu bunăvoinţa de a se cunoaşte şi a se respecta reciproc”, a spus papa, după Liturghia celebrată duminică dimineaţă în Bazilica Sf.Petru.

Aceasta este calea spre o adevărată integrare”, a adăugat el în faţa miilor de credincioşi adunaţi în Piaţa San Pietro.

Astăzi este Ziua Internaţională a Romilor, Sinti (ţigani) şi Caminanti (nomazi din Sicilia)”, a scris la rândul său Matteo Salvini, liderul coaliţiei de dreapta care a câştigat cele mai multe voturi în alegerile din 4 martie din Italia (37%).

Dacă mulţi dintre ei ar lucra mai mult şi ar fura mai puţin, dacă mulţi dintre ei şi-ar trimite copiii la şcoală, în loc să-i înveţe cum să fure, ar fi într-adevăr o sărbătoare”, a adăugat el.

Matteo Salvini, 45 de ani, liderul Ligii Nordului, mişcare suveranistă şi anti-imigraţie, îşi propune să preia conducerea Italiei, dar absenţa unei majorităţi clare după alegerile din 4 martie complică situaţia. Noi consultări între preşedintele italian, Sergio Mattarella, şi liderii politici ai ţării sunt programate pentru weekendul următor.

Sursa: Agerpres

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

„Timid și fără chef de dans”. Cum încearcă Ionel Arsene să scape de extrădare: Gândul de a mă întoarce la România mă blochează mental

Imagini impresionante cu o mare de lumini în Tirolul de Sud. Viticultorii au aprins mii de focuri pentru ca podgoriile să nu înghețe

Un celebru oraș din Italia vrea să interzică înghețata după miezul nopții: „Ne protejăm localnicii”

Două românce primesc 100.000 de euro despăgubiri după ce sora lor a murit în Italia

Partenerii noștri