Live

Un bărbat s-a luptat timp de o săptămână cu un urs grizzly într-o cabană izolată în sălbăticie. A fost salvat din întâmplare

Data actualizării: Data publicării:
Foto cu caracter ilustrativ: Profimedia Images

Un bărbat din Alaska a fost salvat după ce a supraviețuit atacurilor repetate ale unui urs grizzly. Bărbatul stătea într-o cabană izolată în sălbăticie lipsită de modalități de contact cu restul lumii și era „vizitat” constant de animalul sălbatic, relatează The Guardian.

Povestea ca de film a bărbatului a fost relatată prima oară în The New York Times și s-a terminat doar după ce un elicopter al pazei de coastă care survola de rutină zona l-a observat cerând cu disperare ajutorul. El scrisese mesajul „Ajutați-mă!” pe acoperișul cabanei.

Bărbatul se afla de unul singur într-o zonă minieră la 64 de kilometri de orașul izolat Nome, atunci când a întâlnit ursul. Animalul l-a atacat și l-a târât până în zona unui râu. Bărbatul, înarmat cu un pistol a reușit să scape dar a fost atacat în mod repetat de urs pe o perioadă de o săptămână. Animalul l-a urmărit până în zona unde stătea într-o cabană improvizată.

El spune că ursul se întoarcea în fiecare noapte și că a îndurat atacuri repetate pe parcursul unei săptămâni. Personalul din elicopter l-a observat doar după ce pilotul a schimbat traiectoria pentru a evita norii.

Când au ajuns la sol, salvatorii l-au descoperit pe bărbat ținând un steag alb. Avea un picior bandajat iar ușa cabanei fusese distrusă. Rămăsese fără muniție la pistol în încercarea de a alunga atacatorul și era încă în stare de șoc. 

Urșii grizzly sunt o specie mult mai agresivă și au intrat constant în conflicte cu oameni în zona vestului american. Un ciclist a fost ucis de un grizzly în statul american Montana, în luna iulie.

Editor : Adrian Dumitru

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Un avion de mărfuri cu două persoane la bord s-a prăbuşit în Alaska. Nu au fost găsiţi supravieţuitori

Guvernul anunță că România este tot mai aproape de îndeplinirea criteriilor tehnice pentru admiterea în programul Visa Waiver

O eclipsă totală de Soare a traversat America. Următoarea va avea loc în 2026 și va fi vizibilă în Europa

Ambasadorul SUA la Budapesta avertizează cu privire la legăturile „strânse şi în extindere” ale Ungariei cu Rusia

Partenerii noștri