Live

Varșovia inventariază spațiile sigure în caz de război și investește milioane de euro în adăposturi antiaeriene

Data publicării:
Foto: Rafal Trzaskowski / Sursa foto: Profimedia Images

Capitala Poloniei, Varşovia, va cheltui 117 milioane de zloţi (27.307.098 EUR) în următorii doi-trei ani pe adăposturi antiaeriene şi alte măsuri de securitate, a anunţat miercuri primarul oraşului, transmite Reuters, preluat de Agerpres.

Deşi Polonia, stat membru al NATO, şi-a asigurat cetăţenii că apartenenţa sa la alianţa militară occidentală le garantează securitatea în faţa unui atac rus, invazia rusă din Ucraina învecinată a determinat lansarea de pregătiri pentru potenţiale atacuri, notează Reuters.

"Din propria noastră iniţiativă, am efectuat un inventar al spaţiilor de adăpostire", a declarat într-o conferinţă de presă primarul Rafal Trzaskowski.

Varşovia dispune de circa 7 milioane de metri pătraţi de spaţii care ar putea fi folosite ca adăposturi, inclusiv parcări subterane şi staţii de metrou, a explicat el.

"117 milioane (de zloţi) pentru îmbunătăţirea siguranţei - sunt bani pentru următorii doi sau trei ani şi suntem gata să alocăm şi mai mult în acest scop", a adăugat primarul.

Spitalele vor fi pregătite să facă faţă ameninţărilor şi publicul va fi educat pentru a şti cum să acţioneze în cazuri de urgenţe, a mai spus Rafal Trzaskowski.

În 2022, autorităţile au afirmat că serviciile de pompieri verifică starea celor 62.000 de adăposturi aeriene din Polonia.

Editor : M.I.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Are un salariu de 600 de euro pe lună, dar a spus ”Nu” după ce a primit o ofertă care ar fi îmbogățit-o instant!

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Patru țări europene cu o lungă tradiție de neutralitate vor „extinderea” relațiilor cu NATO și apropierea de alianță

Maia Sandu: Moldova va face totul pentru a păstra pacea, dar dacă Rusia va ataca, ne vom apăra

Procurorii polonezi au închis ancheta privind scheletele din "Bârlogul Lupului", fosta bază a lui Hitler, fără să afle ale cui erau

Serviciile secrete poloneze au găsit dispozitive de ascultare în sala în care trebuia să se reunească guvernul

Partenerii noștri