Live

Bitcoin s-a prăbușit puternic în numai o lună. Explicația din spatele căderii de 50%

Data publicării:
Foto: Shutterstock

Bitcoin a coborât miercuri sub nivelul de 10.000 de dolari, valoarea sa fiind cu 50% sub maximul record atins în urmă cu doar o lună, ca urmare a atenţiei tot mai mari dată de autorităţile de reglementare monedelor virtuale, dar ulterior a recuperat pierderile, transmite Bloomberg, scrie News.ro. 

Cea mai valoroasă monedă digitală dn lume a scăzut marţi cu până la 14%, la 9.186 de dolari pe unitate, recuperând ulterior majoritatea pierderilor, pentru a ajunge la 10.780 de dolari pe unitate, potrivit unui preţ consolidat calculat de Bloomberg.

Bitcoin s-a depreciat de la nivelul record de 19.511 dolari pe unitate atins pe 18 decembrie, iar capitalizarea sa de piaţă a pierdut peste 140 de miliarde de dolari. Ultima oară când bitcoin a fost tranzacţionat la 10.000 de dolari a fost pe 1 decembrie.

Vânzările din această săptămână, declanşate de îngrijorările că autorităţile de reglementare vor înăspri controlul asupra tranzacţiilor cu monede virtuale, amplifică presiunile existente în piaţă, care a pierdut din valoare peste 300 de miliarde de dolari după 13 ianuarie.

După o creştere ameţitoare de peste 1.400% consemnată în 2017, deprecierea bitcoin ridică semne de întrebare legate de viabilitatea monedelor virtuale şi tehnologia blockchain pe care se bazează.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: ”Ei nu i-a plăcut niciodată”. S-a spus că soția l-a părăsit după accidentul teribil

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Verdict în procesul „regelui cripto”. Câți ani de închisoare a primit Sam Bankman-Fried, fondatorul bursei de criptomonede FTX

Bitcoin continuă să scadă. La ce valoare a ajuns, după trei zile consecutive în care a pierdut peste 1000 de dolari

Câți bani au câștigat românii din criptomonede anul trecut

Decizie în cazul „Satoshi Nakamoto”: Australianul Craig Wright nu este inventatorul Bitcoin

Partenerii noștri