Decizie în cazul „Satoshi Nakamoto”: Australianul Craig Wright nu este inventatorul Bitcoin

Data publicării:
craig write merge la îalta curte din londra
Craig Wright a falsificat în mod repetat documente pentru a-și justifica afirmația că este „Satoshi Nakamoto”. Sursa foto: Profimedia Images

Craig Wright, informaticianul australian care susține că a inventat Bitcoin, nu este cel care a semnat cu preudonimul „Satoshi Nakamoto” cartea albă din 2008 care a stat la baza inventării mai multor criptomonede, a decis joi un judecător de la Înalta Curte din Londra, informează CNN.

Craig Wright a susținut timp de mai mulți ani că este autorul cărți albe din 2008, textul de bază al Bitcoin și altor criptomonede, publicată sub pseudonimul „Satoshi Nakamoto”.

Crypto Open Patent Alliance (COPA) l-a dat în judecată pe Wright pentru a-l opri să- cheme în instanță pe dezvoltatorii Bitcoin, urmărind o decizie conform căreia Wright nu este Satoshi.

Judecătorul James Mellor a spus, la finalul argumentelor finale de joi, că dovezile că Wright nu este Satoshi sunt „covârșitoare”.

„Wright nu este autorul cărții albe Bitcoin”, a spus Mellor. „Dr. Wright nu este persoana care a adoptat sau a operat sub pseudonimul Satoshi Nakamoto în perioada 2008-2011.”

COPA, ai cărei membri includ firma fondatorului Twitter, Jack Dorsey, Block, a declarat că decizia este „o victorie pentru dezvoltatori, pentru întreaga comunitate open source și pentru adevăr”.

„Timp de peste opt ani, Dr. Wright și susținătorii săi financiari au mințit cu privire la identitatea lui ca Satoshi Nakamoto și au folosit această minciună pentru a intimida dezvoltatorii din comunitatea Bitcoin”, a declarat un purtător de cuvânt al COPA într-un comunicat.

„Asta se termină astăzi, cu decizia instanței că Craig Wright nu este Satoshi Nakamoto.”

Un purtător de cuvânt al lui Wright a spus că „nu este pregătit să vorbească cu nimeni în acest moment”.

Craig Wright a mințit

COPA îl acuzase pe Wright că a falsificat în mod repetat documente pentru a-și justifica afirmația, inclusiv în timpul procesului, dar Wright a negat atunci când a depus mărturie.

Avocatul său, Jonathan Hough, a spus la începutul procesului în februarie că afirmația lui Wright a fost „o minciună nesăbuită, o narațiune falsă elaborată susținută de fals la scară industrială”.

Hough a spus că „există elemente ale comportamentului doctorului Wright care se îndreaptă spre farsă”, invocând presupusa sa utilizare a ChatGPT pentru a produce falsuri.

Dar el a adăugat: „Conduita doctorului Wright este, de asemenea, extrem de gravă. Pe baza pretenției sale necinstite de a fi Satoshi, el a urmărit să obțină sute de miliarde de dolari, inclusiv prin procese împotriva a numeroase persoane private.”

Avocații lui Wright, totuși, au susținut în dosarele instanței că acesta a produs „dovezi clare care demonstrează calitatea de autor a cărții albe și crearea bitcoinului”.

În argumentele lor finale, avocații COPA i-au cerut lui judecătorului să trimită cazul Serviciului de Procuratură al Coroanei din Marea Britanie „pentru luarea în considerare a urmăririi penale pentru infracțiunile de mărturie mincinoasă și pervertirea cursului justiției”.

Judecătorul James Mellor nu a indicat dacă va face sau nu acest lucru.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri