Live

Ardeiul iute ar putea ajuta în lupta contra cancerului

Data publicării:
Foto: Shutterstock

Ardeiul iute ar putea fi unul dintre cele mai bune medicamente împotriva cancerului pulmonar. Experimentele au fost realizate pe animale și celule umane.

 

Cancerul pulmonar este cel mai mortal tip de cancer, iar estimările arată că ar fi responsabil pentru 1,6 milioane de decese în fiecare an. Tumorile se dezvoltă și într-o altă parte a corpului, fie că e vorba de creier, de ficat sau chiar de oase. Prin urmare, devin și mai greu de tratat.

Dar oamenii de știință americani au descoperit că de mare ajutor le-ar putea fi capsaicina, acel compus din ardei care îi dă gustul iute. La testele efectuate pe celule umane, au aflat că substanța împiedică răspândirea tumorilor. Rezultatul s-a confirmat și în studiile cu șoareci care au consumat capsaicină. Compusul inhibă activitatea unei proteine care controlează dezvoltarea celulelor canceroase.

Descoperirea nu înseamnă că ar trebui să ne înscriem la concursuri de mâncat ardei iute, pentru că riscăm iritații gastrointestinale. Însă dacă e să luăm în calcul un alt studiu recent, un consum moderat ne-ar putea prelungi viața cu 13 procente.

Citiți și: 

Un bărbat a ajuns la spital după ce a mâncat cel mai iute ardei din lume

Răsuflarea dragonului, micul ardei care poate ucide

Pentru mai multe știri din domeniul științei și tehnologiei, urmăriți pe Digi World vineri, de la ora 19:00, și pe Digi24 în fiecare sâmbătă, de la 15:30, „Jurnalul de științe”, prezentat de Teodora Safta.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Răspunsul prințului William când a fost întrebat de o femeie despre starea lui Kate

Regele Charles și-a reluat activitățile publice. Vizibil emoționat, el vizitează un centru medical unde sunt tratați pacienți cu cancer

Un imigrant bolnav de cancer a câștigat 1,3 miliarde de dolari, unul dintre cele mai mari premii de loterie din SUA

Cifre îngrijorătoare. Crește numărul cazurilor de cancer în rândul adolescenților și tinerilor, iar rata de supraviețuire e mai mică

Partenerii noștri