Live

Pericolul uscătoarelor: suflă cu bacterii

Data publicării:
Foto: Shutterstock

Nu ar trebui să folosim uscătoarele de mâini cu aer cald din toalete, avertizează unii cercetători. Din cauza lor, intrăm în contact cu foarte multe bacterii periculoase.

Sunt mai puţin costisitoare decât şervetele de hârtie şi mult mai prietenoase cu mediul. Dar, de mai multă vreme, numeroşi oameni de ştiinţă atrag atenţia că aparatele acestea, pe care le găsim în toalete, mai ales în cele publice, ne pot îmbolnăvi.

Acum, specialiştii Universităţii din Connecticut spun că, odată pornite, aceste dispozitive nu doar că împrăştie bacteriile noastre peste tot în încăpere, dar ne transmit şi nouă mai mulţi microbi. Ei au ajuns la această concluzie după ce au analizat 36 de băi din interiorul instituţiei lor. În fiecare dintre probele colectate au descoperit chiar şi 60 de colonii.

Microorganismele sunt atrase de aerul cald pe care îl suflă uscătoarele de mâini şi se înmulţesc. Medicii avertizează că astfel se pot răspândi bacili precum Clostridium difficile, responsabili pentru enterocolite.

Pentru mai multe știri din domeniul științei și tehnologiei, urmăriți pe Digi24, în fiecare sâmbătă, de la 16:30, „Jurnalul de științe”, prezentat de Teodora Safta. Arhiva emisiunii, aici.
Puteți accesa, de asemenea, secțiunea specială Sci-Tech a site-ului digi24.ro.

 

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Scandalul "puiului vopsit". Șeful ANSVSA le transmite românilor: Orice aliment pe care punem mâna are salmonella

Șeful ANPC: Ne confruntăm cu un atentat serios la siguranţa fiecăruia. Pui vopsiți ca să pară mai buni, împănaţi cu sallmonela

Medic, despre antibiotice: „Ajung să fie consumate precum bomboanele. E frecţie la un picior de lemn într-o infecţie virală”

Superbacteriile vor ajunge să ucidă 10 milioane de oameni pe an. Unul dintre cei mai vechi prădători din natură ar putea fi soluția

Partenerii noștri