Pericolul uscătoarelor: suflă cu bacterii

Data publicării:
uscator de maini shutterstock_1065305564
Foto: Shutterstock

Nu ar trebui să folosim uscătoarele de mâini cu aer cald din toalete, avertizează unii cercetători. Din cauza lor, intrăm în contact cu foarte multe bacterii periculoase.

Sunt mai puţin costisitoare decât şervetele de hârtie şi mult mai prietenoase cu mediul. Dar, de mai multă vreme, numeroşi oameni de ştiinţă atrag atenţia că aparatele acestea, pe care le găsim în toalete, mai ales în cele publice, ne pot îmbolnăvi.

Acum, specialiştii Universităţii din Connecticut spun că, odată pornite, aceste dispozitive nu doar că împrăştie bacteriile noastre peste tot în încăpere, dar ne transmit şi nouă mai mulţi microbi. Ei au ajuns la această concluzie după ce au analizat 36 de băi din interiorul instituţiei lor. În fiecare dintre probele colectate au descoperit chiar şi 60 de colonii.

Microorganismele sunt atrase de aerul cald pe care îl suflă uscătoarele de mâini şi se înmulţesc. Medicii avertizează că astfel se pot răspândi bacili precum Clostridium difficile, responsabili pentru enterocolite.

Pentru mai multe știri din domeniul științei și tehnologiei, urmăriți pe Digi24, în fiecare sâmbătă, de la 16:30, „Jurnalul de științe”, prezentat de Teodora Safta. Arhiva emisiunii, aici.
Puteți accesa, de asemenea, secțiunea specială Sci-Tech a site-ului digi24.ro.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri