Live

Momentul spectaculos în care un meteorit „neobișnuit de mare” a transformat noaptea în zi în Norvegia

Data actualizării: Data publicării:
Meteoritul a luminat puternic cerul nopții pentru câteva secunde. Foto: Captură Twitter/@astronewth

Un meteorit „neobișnuit de mare” a luminat pentru scurt timp cerul Norvegiei, duminică, creând un joc de lumini și sunete spectaculos în timp ce a traversat cerul, iar o parte din el este posibil chiar să fi căzut pe Pământ, spun experții, conform Reuters.

Nu au fost raportate stricăciuni sau victime. Astrul a început să fie vizibil în jurul orei locale 1:00, iar pe rețelel sociale au circulat clipuri video care arată o sclipire rapidă de lumină în Holmestrand, la sud de Oslo.

Agenția norvegiană care studiază meteoriți a anunțat că analizează imaginile și clipurile video pentru a descoperi originea meteoritului și destinația sa.

Datele preliminare sugerează că meteoritul ar fi lovit Pământul într-o zonă împdurită, Finnemarka, la 60 de kilometri vest de capitala norvegiană Oslo.

Unul dintre experții de la agenție spune că meteoritul a călătorit pe cer cu 15-20 kilometri pe secundă și s-a aprins pe cerul nopții pentru cinci-șase secunde. 

„Ceea ce am văzut noaptea trecută a fost o rocă mare călătorind cel mai probabil între Marte și Jupiter, din zona centurii de asteroizi”, a spus el.

Editor : Adrian Dumitru

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Are 38 de ani și a iscat multe discuții după ce s-a aflat ce dietă ține. ”N-ar trebui să te lauzi cu asta”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Un gunoi spațial gigant a fost fotografiat pentru prima oară de aproape de o companie japoneză care vrea să curețe spațiul de deșeuri

Rusia, acuzată că vrea să trimită pe orbită o armă nucleară, a blocat o rezoluție ONU care ar fi interzis cursa înarmării spațiale

Norvegia are în vedere o creştere semnificativă a ajutorului său pentru Ucraina

Regele Harald al V-lea al Norvegiei nu abdică, dar își reduce numărul activităților oficiale

Partenerii noștri