Live

Vânătoarea cocoșilor de munte, suspendată de instanță. Tanczos Barna stabilise cea mai mare cotă de recoltă pentru județul Harghita

Data publicării:
S-a dat liber la vânătoarea de cocoși de munte după 10 ani interdicție. Foto: huntaustria.com

Curtea de Apel Brașov a decis, joi, să suspende Ordinul Ministrului Apelor, Pădurilor şi Mediului privind aprobarea cotelor de recoltă pentru specia cocoş de munte. Instanța a admis cererea făcută de Asociația Alianța pentru Combaterea Abuzurilor.

Decizia Curții de Apel poate fi atacată cu recrus, însă până la o decizie definitivă, recoltarea cotelor a fost suspendată.

Sursa: just.ro

Printr-un ordin de ministru publicat pe 10 octombrie în Monitorul Oficial s-a decis ca în perioada septembrie - noiembrie 2022 să fie vânate 239 de exemplare pe teritoriul României. Cea mai mare cotă de recoltare a fost stabilită pentru județul Harghita, locul de baștină al ministrului Tanczos Barna.

Asociațiile ornitologice sau de mediu se opun categoric vânătorii de cocoș de munte. Ordinul de ministru este semnat de secretarul general al Ministerului Mediului. Practic, ordinul a redeschis vânătoarea pentru cocoșul de munte, după 10 ani de interdicție. În 2011, ultimul an în care s-au mai alocat cote de vânat, prețul pe care îl plătea un vânător pentru un singur exemplar ajungea și la 1.000 de euro.

Cocoșul de munte este o specie extrem de rară și greu de capturat. Potrivit unor estimări realizate la nivel național cu privire la efectivele de cocoși de munte din România, numărul exemplarelor din această specie a ajuns la 11.957.

Citește și Tanczos Barna a redeschis vânătoarea la cocoși de munte, după 10 ani de interdicție. „E o specie rară, cu risc de dispariție”

Editor : R.K.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Acorduri de mediu pentru patru parcuri eoliene în Caraș-Severin. Fechet: Suntem datori să identificăm soluţii pentru protejarea naturii

Cum au reușit hoții de lemn să păcălească sistemul SUMAL făcut să depisteze defrișările ilegale

Guvernul va renunța treptat la programul Rabla Clasic. Fechet: Vrem să putem plăti o parte din leasing pentru mașini electrice

Plajele de pe litoralul românesc ar urma să fie închiriate pe zece ani, în loc de doi, cât este în prezent. Ce spune ministrul Mediului

Partenerii noștri