Live

VIDEO. Ce țări va lega cel mai lung tunel subacvatic din lume, care va fi construit în Europa

Data publicării:

Cel mai lung tunel subacvatic va fi construit în Europa până în 2040. Construcția ar urma să facă legătura între capitala Finlandei și cea a Estoniei, scrie Playtech.ro. 

Finlanda și Estonia plănuiesc să construiască cel mai amplu tunel subacvatic din lume, lung de 102,3 kilometri. Tunelul va lega capitalele Helsinki și Tallinn pe sub apa din Marea Baltică. Astfel, schimburile comerciale dintre cele două state vor fi facilitate de apariția acestei galerii subacvatice.

Proiectul va costa în jur de 16 miliarde de euro (suna poate varia între 13, 8 și 20 de miliarde) și mașinile vor fi transportate prin interiorul tunelului cu shuttle-uri care vor atinge chiar și 160 km/h. Construcția va facilita și transportul feroviar, astfel că pe sub mare vor circula TGV-uri ce vor atinge viteze de 200 de km/h.

Inginerii au întocmit deja planul de construcție. Lucrările vor demara în anul 2025 și ar urma să fie finalizate în 2040. Săpăturile vor scoate la suprafață 21 de milioane de metri cubi de pământ. Construcția va fi formată din două tuneluri cu diametrul de 10 metri pentru cele două sensuri de mers.

Citiți aici mai departe.

 

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

A văzut cum a apărut în public la Miami și a întrebat-o direct: ”Ești bolnavă?”. Răspunsul dat imediat de model

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

"Nu puteam să respir". Un puternic miros misterios din Rusia a acaparat zona de coastă de la Sankt Petersburg la Helsinki

A început marea grevă a muncitorilor finlandezi. Protest cu mii de oameni, la Helsinki, împotriva reformelor guvernului

Orașul subteran din Helsinki. A fost construit de teama Rusiei, dar acum e folosit ca loc de joacă și de petreceri

De la rochie mini roz la rochii transparente cu cizme înalte. Sanna Marin a atras toate privirile la un festival de muzică din Helsinki

Partenerii noștri