Live

FIFA nu vrea să-l lase pe Zelenski să transmită un mesaj de pace înaintea finalei de la Cupa Mondială

Data actualizării: Data publicării:
Volodimir Zelenski și-a transmis mesajul de pace și la ceremoria de deschidere a Festivalului de Filn de la Cannes FOTO: Profimedia Images

Cererea președintelui ucrainean Volodimir Zelenski de a transmite un mesaj de pace înainte de finala Cupei Mondiale de fotbal de duminică a fost respinsă de FIFA, a declarat o sursă pentru CNN.

Sursa a spus că biroul lui Volodimir Zelenski a propus ca acesta să apară într-un video pe stadionul din Qatar, înainte de meci, numai că răspunsul primit a fost negativ. Nu se știe dacă mesajul lui Zelenski urma să fie live sau înregistrat.

„Am crezut că FIFA vrea să-și folosească mijloacele pentru un bine superior”, a spus sursa.

Însă discuțiile dintre Ucraina și FIFA sunt încă în curs, a mai spus sursa. CNN a contactat FIFA pentru o reacție, însă nu a primit niciun răspuns.

Cererea nu este una inedită, pentru că administrația de la Kiev a încercat de mai multe ori să se folosească de evenimente mondiale majore, indiferent de tema lor, pentru a atrage atenția asupra războiului din Ucraina.

Zelenski a apărut prin transmisii video la summitul G20, dar și la Grammy și la Festivalul de Film de la Cannes. De asemenea, a avut interviuri și conversații cu o diverși jurnalişti și celebrități, inclusiv cu Sean Penn și David Letterman, folosind-și abilitățile de a atrage atenția dobândite în timpul carierei de actor pentru a atrage sprijin pentru Ucraina.

Editor : D.C.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”V-ați propus să mă luați la mișto?”. A aflat că FCSB a luat titlul și nu s-a abținut: ”Ca un cuțit în inimă”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

„Nu avem secrete”: Zelenski le promite congresmenilor americani că „tot ajutorul SUA merge pe câmpul de luptă”

Acţiunile de spionaj ale Rusiei nu vor împiedica sprijinul NATO pentru Ucraina, afirmă Stoltenberg

Putin vrea cu orice preț cucerirea Ceasiv Iar. Peste 20.000 de soldați ruși încearcă să ia cu asalt localitatea din estul Ucrainei

38 de ani de la accidentul nuclear de la Cernobîl. Zelenski: „Radiațiile nu au granițe. Centrala Zaporojie trebuie să fie eliberată”

Partenerii noștri