FIFA nu vrea să-l lase pe Zelenski să transmită un mesaj de pace înaintea finalei de la Cupa Mondială

Data actualizării: Data publicării:
Volodimir Zelenski pe un ecran, in fata unei sali
Volodimir Zelenski și-a transmis mesajul de pace și la ceremoria de deschidere a Festivalului de Filn de la Cannes FOTO: Profimedia Images

Cererea președintelui ucrainean Volodimir Zelenski de a transmite un mesaj de pace înainte de finala Cupei Mondiale de fotbal de duminică a fost respinsă de FIFA, a declarat o sursă pentru CNN.

Sursa a spus că biroul lui Volodimir Zelenski a propus ca acesta să apară într-un video pe stadionul din Qatar, înainte de meci, numai că răspunsul primit a fost negativ. Nu se știe dacă mesajul lui Zelenski urma să fie live sau înregistrat.

„Am crezut că FIFA vrea să-și folosească mijloacele pentru un bine superior”, a spus sursa.

Însă discuțiile dintre Ucraina și FIFA sunt încă în curs, a mai spus sursa. CNN a contactat FIFA pentru o reacție, însă nu a primit niciun răspuns.

Cererea nu este una inedită, pentru că administrația de la Kiev a încercat de mai multe ori să se folosească de evenimente mondiale majore, indiferent de tema lor, pentru a atrage atenția asupra războiului din Ucraina.

Zelenski a apărut prin transmisii video la summitul G20, dar și la Grammy și la Festivalul de Film de la Cannes. De asemenea, a avut interviuri și conversații cu o diverși jurnalişti și celebrități, inclusiv cu Sean Penn și David Letterman, folosind-și abilitățile de a atrage atenția dobândite în timpul carierei de actor pentru a atrage sprijin pentru Ucraina.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri