Live

Galerie Foto EURO 2020. Austria a învins Ucraina pe Arena Națională și se califică în premieră în optimi la un campionat european

Data actualizării: Data publicării:
EURO 2020. Austria învinge Ucraina și se califică în optimi. Spectatorii ucraineni de pe Arena Națională sunt dezamăgiți că naționala lor a pierdut Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Austria a învins Ucraina luni seară, pe Arena Națională din București, în ultimul său meci din grupe la EURO 2020, și s-a calificat pentru prima dată în optimile de finală ale unui campionat european de fotbal. 

Austria s-a impus la limită în fața Ucrainei, cu 1 la 0, prin golul lui Christoph Baumgartner din minutul 21, încheind grupa C pe locul al doilea, dar victoria îi asigură calificarea în optimi.

Potrivit UEFA, Baumgartner (21 ani) este cel mai tânăr jucător care a marcat la EURO 2020 până acum.

Arena Națională a fost luată cu asalt de suporterii Ucrainei, care au venit să urmărească partida într-un număr mult mai mare decât fanii Austriei. Înainte de meci, suporterii ambelor echipe și-au încurajat favoriții, fără incidente, în Centrul Vechi.

Austria a dominat jocul aproape în întregime. A avut 19 ocazii de gol, în timp ce ucrainienii au avut doar cinci șanse, scrie digisport.ro.

Meciul de la Bucureşti a fost primul în care echipa lui Şevcenko nu a marcat după opt partide consecutive, remarcă Agerpres.

Austria va juca în optimile de finală cu câştigătoarea Grupei A, Italia, pe 26 iunie, la Londra.

În clasamentul final al grupei C, Olanda a ocupat primul loc, cu 9 puncte, urmată de Austria, 6 puncte, Ucraina, 3 puncte, Macedonia de Nord, 0 puncte. Ucraina are şanse mici de a se califica în optimile de finală de pe locul al treilea.

Naţionala de fotbal a Olandei a învins, luni seară, selecţionata Macedoniei de Nord cu scorul de 3-0 (1-0), pe Johan Cruijff Arena din Amsterdam, în ultimul său meci din Grupa C a turneului final EURO 2020.

În optimi, Olanda va întâlni o echipă clasată pe locul al treilea într-un din Grupele D, E sau F.

Arena Națională din București a găzduit trei dintre meciurile grupei C la EURO 2020

Ultimul meci de la EURO 2020 găzduit de București va fi la 28 iunie, un meci din optimile de finală, care va începe la ora 22:00, tot pe Arena Națională.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Pentagonul urgentează trimiterea de rachete Patriot în Ucraina. Ce arme mai sunt incluse în pachetul de ajutor de 6 miliarde de dolari

SUA anunţă un ajutor militar de şase miliarde de dolari pentru Ucraina: „Este cel mai mare de până acum”

Cum arată Cernobîl și Pripiat la 38 de ani de la dezastrul nuclear care a marcat omenirea

„Nu avem secrete”: Zelenski le promite congresmenilor americani că „tot ajutorul SUA merge pe câmpul de luptă”

Partenerii noștri