Live

Încă o surpriză în debutul noului sezon din Liga 1: Viitorul, învinsă acasă de o nou promovată

Data actualizării: Data publicării:

Formaţia FC Viitorul a fost învinsă, duminică, acasă, cu scorul de 1-0, de echipa nou promovată Dunărea Călăraşi, într-un meci din prima etapă a Ligii I, în care Ianis Hagi a ratat un penalti şi elevii lui Gheorghe Hagi au jucat în inferioritate numerică pe final.

Golul a fost marcat de Honciu, în minutul 4, dintr-o lovitură liberă.

În minutul 44, Straton a apărat un penalti executat de Ianis Hagi.

FC Viitorul a rămas în inferioritate numerică în minutul 83, când a fost eliminat Tudor Băluţă.

Meciul a fost întrerupt în repriza a doua aproape un sfert de oră, din minutul 64, din cauza unei pene de curent. Pe parcursul reprizei secunde, timp de mai multe minute la Ovidiu a plouat torenţial.

La primul meci în Liga 1, Dunărea Călăraşi a reuşit un rezultat de necrezut. Nou promovata a învins-o pe campioana din urmă cu două sezoane, Viitorul, scrie digisport.ro.

Echipa lui Dan Alexa a avut nevoie de numai patru minute pentru a înscrie primul său gol în Liga 1. Honciu a executat ideal o lovitură liberă şi l-a învins pe Cojocaru. Gazdele au răspuns imediat prin Vână, dar Straton a fost la post. Portarul Călăraşiului a avut şansă şi la şutul lui Voduţ, care a zdruncinat transversala. În minutul 42, Viitorul a obținut un penalty după duelul dintre Puşcaş şi Voduţ. Ianis Hagi a executat slab şi nu a reuşit să înscrie de la 11 metri. În repriza secundă, ploaia puternică și problemele apărute la nocturnă au făcut ca meciul să fie întrerupt timp de 13 minute. Ianis Hagi a fost principalul pericol la poarta Dunării şi după reluarea jocului. Căpitanul constănţenilor a avut o ocazie importantă. Un minut mai târziu, Denis Drăguş a fost aproape să înscrie un gol de poveste, dar nu a reuşit să trimită cadrat. Viitorul a încheiat meciul în 10 - Tudor Băluţă a primit cel de-al doilea cartonaş galben, iar Dunărea s-a impus cu 1-0.

Astfel, după semieșecul campioanei, CFR Cluj, care a făcut egal acasă cu Botoșani, și după eșecul vicecampioanei, FCSB, care a fost învinsă de Astra, prima etapă a noului sezon din Liga 1 a mai consemnat o mare surpriză.

Și nou promovata FC Hermannstadt a debutat cu victorie în Liga I, după ce a învins, sâmbătă, la Sfântu Gheorghe, cu scorul de 1-0 (1-0), echipa Sepsi OSK Sfântu Gheorghe.

Hagi: Jucătorii nu sunt limpezi în atac

Tehnicianul Gheorghe Hagi a declarat, duminică, după meciul cu Dunărea Călăraşi, scor 0-1, că nu are ce să le reproşeze jucătorilor săi din punct de vedere al dăruirii, însă există probleme în atac.

„Am pierdut acasă cu o nou promovată, am dominat tot meciul, dar aceleaşi probleme ca la meciul cu Racing Union, în atac nu sunt limpezi, nu au soluţii. Când nu vezi poarta e greu să marchezi. Nu suntem lucizi, nu avem realizări în ultimii 30 de metri. Un început cu stângul, o să analizăm şi mergem înainte, este început de sezon. Nu ne aşteptam să pierdem. La combinaţii şi la finalizare suferim puţin, acolo mai este de lucrat. Nu a fost ziua noastră”, a spus Hagi la Digi Sport, citat de News.ro.

Fostul star al fotbalului românesc din anii '90, Gică Hagi a devenit cel mai „vârstnic” antrenor din Liga 1 în acest sezon.

Alexa: Am avut şansă la acel penalti şi la acea bară, dar ne-am bătut pentru ficare minge

Tehnicianul echipei Dunărea Călăraşi, Dan Alexa, a declarat după meciul cu FC Viitorul, că formaţia sa a luptat pentru fiecare minge, dar a recunoscut că a avut şi noroc.

"O victorie importantă, împotriva unei echipe foarte bune, care produce fotbal. Viitorul ne-a dominat astăzi, am avut şi şansă la acel penalti şi la acea bară, dar ne-am bătut pentru ficare minge şi vreau să-mi felicit jucătorii pentru că a fost un meci greu”, a spus Alexa la Digi Sport, conform News.ro.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Afaceri românești inspiraționale: FC Viitorul. Principiile pe care se bazează clubul înființat de Gheorghe Hagi

Gheorghe Hagi, supărat pe statul român

FC Viitorul a câștigat returul cu Gent, dar a ratat calificarea în turul 3 al Europa League

Oficial: Ianis Hagi a semnat cu KRC Genk, campioana Belgiei

Partenerii noștri