Live

Un politician suedez a confundat România cu Ungaria, după meciul de pe Arena Națională

Data publicării:
Foto: facebook.com/pg/nyamkosabuni

Nyamko Sabuni (50 de ani), liderul Partidului Liberal suedez, a comis o gafă după meciul de fotbal dintre România și Suedia, scor 0-2, confundând țara gazdă cu Ungaria.

„Da, Suedia a reușit! 2-0 împotriva Ungariei. Mergem la Campionatul European”, a declarat Nyamko Sabuni, potrivit aftonbladet.se, după victoria înregistrată de Suedia, vineri, la București, scor 2-0, în preliminariile EURO 2020.

Declarația a avut loc sâmbătă dimineața, la o reuniune a Partidului Liber în orașul Västerås, relatează Mediafax luni.

Ulterior, Nyamko Sabuni, originară din Burundi, a comentat și presupusele scandări rasiste ale fanilor români către jucătorul Alexander Isak, numindu-l pe atacant „rege”.

„Unul dintre jucătorii noștri a fost supus unor atacuri rasiste în timpul meciului. Vreau să-i transmit susținerea mea lui Alexander Isak. Ești rege!”, a mai spus Nyamko Sabuni.

În minutul 81 al partidei dintre România și Suedia, de pe Arena Națională, jocul a fost oprit pentru scurt timp de arbitru, din cauza presupuselor scandări cu caracter rasist la adresa lui Isak.

„Am auzit câteva scandări rasiste din tribune și l-am întrebat pe arbitru dacă el a auzit ceva. Nu auzise nimic. Câteva minute mai târziu a oprit jocul. Am avut o discuție scurtă, meciul a continuat și sunt în regulă. Bineînțeles că doare. E o rușine, dar eram pregătit pentru asta”, a declarat Isak, după meci.

Suedia a învins România, vineri, la București, pe Arena Națională, scor 2-0, și s-a calificat matematic la Campionatul European din 2020. De partea cealaltă, tricolorii au ratat ocazia de a ajunge la turneul final din actualele preliminarii, însă vor beneficia de o nouă șansă la barajul Ligii Națiunilor, din luna martie.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

România trimite un nou pachet de ajutor umanitar în valoare de milioane de lei în Fâșia Gaza

Grecia și Spania spulberă speranțele lui Zelenski pentru noi baterii Patriot. Doar România, Olanda și Polonia mai dețin sistemele în UE

Vicepreședintele Turciei a venit în vizită oficială în România și s-a întâlnit cu Marcel Ciolacu

Va fi deschis un nou punct de trecere la frontiera dintre România și Ungaria

Partenerii noștri