Va fi deschis un nou punct de trecere la frontiera dintre România și Ungaria

Data actualizării: Data publicării:
ounct de trecere frontieră România Ungaria

Guvernul a adoptat, în şedinţa de joi, o hotărâre care aprobă deschiderea unui punct de trecere a frontierei de stat la Beba Veche (România) - Kübekháza (Ungaria), în vederea descongestionării traficului rutier în zonă şi pentru a facilita trecerea atât în Ungaria, cât şi în Serbia (prin Ungaria).

Punctul de trecere al frontierei va fi destinat traficului internaţional de persoane, precum şi traficului internaţional de mărfuri, până la limita de greutate totală de 3,5 tone. Data deschiderii va fi convenită pe cale diplomatică, după crearea condiţiilor necesare de personal, tehnice şi de infrastructură, informează News.ro. 

Mai exact, Executivul a adoptat hotărârea de Guvern privind deschiderea punctului internaţional de trecere a frontierei de stat Beba Veche (România) - Kübekháza (Ungaria), completarea anexei nr. 1 la Normele metodologice de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 105/2001 privind frontiera de stat a României, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 445/2002, precum şi pentru trecerea în domeniul public al statului şi în administrarea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii a sectorului de drum judeţean DJ 682, inclusiv a terenului aferent acestuia aflate în domeniul public al judeţului Timiş şi în administrarea Consiliului Judeţean Timiş, precum şi încadrarea acestuia în categoria funcţională a drumurilor de interes naţional.

De asemenea, actul normativ reglementează preluarea unui sector de drum judeţean din domeniul public al judeţului Timiş şi din administrarea Consiliului Judeţean Timiş, în domeniul public al statului şi în administrarea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, prin Compania Naţională de Administrare a infrastructurii Rutiere – S.A. şi se încadrează în categoria funcţională a drumurilor de interes naţional, mai arată comunicatul de presă al Guvernului.

Editor : C.S.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri