Live

JO 2020. David Popovici, performanță remarcabilă în finala de 200 m liber: A fost la 2 sutimi de secundă de medalia de bronz

Data actualizării: Data publicării:
Înotătorul David Popovici a ieșit pe locul al patrulea în finala de 200 de metri liber de la Jocurile Olimpice de la Tokyo Foto: Profimedia

Înotătorul David Popovici, în vârstă de 16 ani, a făcut marți o cursă remarcabilă în finala olimpică de 200 de metri liber, unde a reușit un nou record personal și național și a fost foarte aproape de a lua medalia de bronz.

În orice caz, juniorul David Popovici a scos un timp mai bun decât campionul european la seniori în această probă, rusul Martin Maliutin, înotând cei 200 de metri în 1 minut, 44 de secunde și 68 de sutimi. Maliutin a ieșit al cincilea, cu timpul de 1 minut, 45 de secunde și o sutime de secundă.

David Popovici a fost cu 58 de sutimi mai rapid decât în aceeași cursă pe care o făcea în urmă cu 17 zile, la Roma, la campionatele europene de juniori, unde a luat medalia de aur.

La două sutimi de secundă de podium

Înotătorul a recuperat foarte bine pe ultimii 70-80 de metri ai cursei și i-au lipsit doar două sutimi de secundă pentru a lua medalia de bronz, care i-a revenit brazilianului Fernando Scheffer.

Medalia de aur a fost câștigată de britanicul Tom Dean, cu timpul de 1 minut, 44 de secunde și 22 de sutimi, fiind urmat de compatriotul său Scott Duncan, cronometrat cu 1 minut, 44 de secunde și 26 de sutimi.

Citiți și: David Popovici, după ce a fost la un pas de bronz la Tokyo: Eu nu consider că am pierdut medalia, consider că am câştigat locul IV

Între cei opt înotători din finală a mai fost un junior în afară de David Popovici, sud-coreeanul Sunwoo Hwang, care are 18 ani împliniți în luna mai și care a ieșit pe locul al șaptelea, deși pornise cursa în mare viteză.

Recordul olimpic al acestei probe aparține americanului Michael Phelps, stabilit în 2008 și este de 1 min 42 sec 96 sutimi, iar recordul mondial a fost stabilit în 2009 de germanul Paul Biedermann: 1 minut și 42 de secunde.

David Popovici intră din nou în concurs marți la 100 de metri liber

David Popovici va intra din nou în concurs marți, la ora 13:20, ora României, în seriile de la 100 de metri liber, proba lui favorită. 

Specialiștii consideră că David Popovici are un potențial extraordinar, date fiind performanțele sale atinse deja la 16 ani.

David Popovici, considerat înotătorul fenomen al României, s-a întors recent cu trei medalii de aur și una de argint, plus două recorduri mondiale, între care unul la 100 de metri, de la Campionatele europene de juniori.

Citiți și: Robert Glinţă, după performanța lui David Popovici la JO 2020: Este un fenomen pentru întregul înot la nivel mondial

Editor : Luana Pavaluca

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Românul Paul Georgescu a traversat strâmtoarea Cook din Noua Zeelandă, înotând o distanță de 29 de kilometri în 9 ore

O sportivă de 81 de ani din Cluj-Napoca a câștigat 4 medalii de aur la Campionatele Mondiale de Natație de la Doha

Recordul mondial al lui David Popovici la 100 m liber, doborât de Pan Zhanle. „Pot înota mai repede decât astăzi”, spune chinezul

David Popovici s-a calificat cu cel mai bun timp în finala de 200 m liber, la Europenele de la Otopeni

Partenerii noștri