JO 2020. David Popovici, performanță remarcabilă în finala de 200 m liber: A fost la 2 sutimi de secundă de medalia de bronz

Data actualizării: Data publicării:
david popovici ia startul in cursa de 200 de metri liber
Înotătorul David Popovici a ieșit pe locul al patrulea în finala de 200 de metri liber de la Jocurile Olimpice de la Tokyo Foto: Profimedia

Înotătorul David Popovici, în vârstă de 16 ani, a făcut marți o cursă remarcabilă în finala olimpică de 200 de metri liber, unde a reușit un nou record personal și național și a fost foarte aproape de a lua medalia de bronz.

În orice caz, juniorul David Popovici a scos un timp mai bun decât campionul european la seniori în această probă, rusul Martin Maliutin, înotând cei 200 de metri în 1 minut, 44 de secunde și 68 de sutimi. Maliutin a ieșit al cincilea, cu timpul de 1 minut, 45 de secunde și o sutime de secundă.

David Popovici a fost cu 58 de sutimi mai rapid decât în aceeași cursă pe care o făcea în urmă cu 17 zile, la Roma, la campionatele europene de juniori, unde a luat medalia de aur.

La două sutimi de secundă de podium

Înotătorul a recuperat foarte bine pe ultimii 70-80 de metri ai cursei și i-au lipsit doar două sutimi de secundă pentru a lua medalia de bronz, care i-a revenit brazilianului Fernando Scheffer.

Medalia de aur a fost câștigată de britanicul Tom Dean, cu timpul de 1 minut, 44 de secunde și 22 de sutimi, fiind urmat de compatriotul său Scott Duncan, cronometrat cu 1 minut, 44 de secunde și 26 de sutimi.

Citiți și: David Popovici, după ce a fost la un pas de bronz la Tokyo: Eu nu consider că am pierdut medalia, consider că am câştigat locul IV

Între cei opt înotători din finală a mai fost un junior în afară de David Popovici, sud-coreeanul Sunwoo Hwang, care are 18 ani împliniți în luna mai și care a ieșit pe locul al șaptelea, deși pornise cursa în mare viteză.

Recordul olimpic al acestei probe aparține americanului Michael Phelps, stabilit în 2008 și este de 1 min 42 sec 96 sutimi, iar recordul mondial a fost stabilit în 2009 de germanul Paul Biedermann: 1 minut și 42 de secunde.

David Popovici intră din nou în concurs marți la 100 de metri liber

David Popovici va intra din nou în concurs marți, la ora 13:20, ora României, în seriile de la 100 de metri liber, proba lui favorită. 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Specialiștii consideră că David Popovici are un potențial extraordinar, date fiind performanțele sale atinse deja la 16 ani.

David Popovici, considerat înotătorul fenomen al României, s-a întors recent cu trei medalii de aur și una de argint, plus două recorduri mondiale, între care unul la 100 de metri, de la Campionatele europene de juniori.

Citiți și: Robert Glinţă, după performanța lui David Popovici la JO 2020: Este un fenomen pentru întregul înot la nivel mondial

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri