Live

Simone Biles revine spectaculos în competiții după doi ani de pauză. Gimnasta a electrizat publicul la US Classic

Data actualizării: Data publicării:
Simone Biles a câștigat US Classic și s-a calificat la campionatele naționale ale SUA. Sursa foto: Profimedia Images

Simone Biles, americanca în vârstă de 26 de ani, a electrizat publicul din Chicago cu o prezentare uluitoare cu care a câștigat US Classic. Cea mai titrată gimnastă a Americii este la primul ei eveniment de la Jocurile Olimpice de la Tokyo încoace, sportiva revenind după doi ani de pauză, informează BBC.

Biles a anunțat în 2021 că își ia o pauză pentru a se preocupa de sănătatea mintală.

Acum, excepționala gimnastă spune:

„Toți cei care aplaudau, care au făcut postere cu mine, care mi-au scandat numele, mi-au făcut inima să se topească, pentru că încă mai cred în mine. Înseamnă foarte mult, pentru că după tot ce s-a întâmplat la Tokyo, am lucrat mult la mine. Încă fac terapie săptămânal și a fost atât de interesant să vin aici și să am încrederea pe care o aveam înainte.

Simone Biles a avut parte de o primire minunată la Now Arena din Hoffman Estates, Illinois, și a câștigat US Classic cu un scor general de 59.100 de puncte.

"Totul s-a așezat la locul lui. Mă simt foarte bine cu unde sunt acum mental și fizic", a spus Biles și a continuat:

"Încă cred că mai sunt lucruri la care să lucrez în rutina mea, dar, pentru prima competiție, aș spune că a mers destul de bine. Sunt foarte șocată și surprinsă. Sunt foarte fericită"

Ea a început cu paralele denivelate, unde scorul ei de 14.000 de puncte a fost al treilea cel mai bun în general, înainte de a revendica cel mai mare scor al exercițiului la bârnă cu 14.800.

Biles a atras urale atât în timpul și după fiecare exercițiu de la sol, toate fiind recompensate cu un scor maxim de 14.900 de puncte.

Leanne Wong, în vârstă de 19 ani, a terminat pe locul al doilea cu 54.100 de puncte, iar Joscelyn Roberson, în vârstă de 17 ani, a încheiat competiția pe locul trei, cu 54.050 puncte.

A fost prima competiție a lui Simone Biles de când s-a retras din cinci dintre cele șase finale la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din 2021.

Mai târziu, ea a explicat că suferea de „twisties” - un blocaj mental care face ca gimnastele să își poată pierde simțul spațiului și să aibă senzația că rămân fără aer.

Biles încă nu a indicat dacă are în vedere să participe la Jocurile Olimpice de la Paris.

Ea s-a calificat la campionatele naționale ale SUA, care încep pe 24 august, și speră să concureze pentru un titlu mondial la Anvers în octombrie.

„Întotdeauna am știut că [mă voi întoarce] de îndată ce totul a început să se întâmple la Tokyo”, a spus ea. „De data asta o fac pentru mine. Am muncit mult la mine și cred un pic mai mult în mine."

Editor : M.I.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

VIDEO Viral instant! Ce a pățit Andreea Bălan la un concert: ”Dezastru!”. Reacția artistei, ”de milioane”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Simone Biles a devenit cea mai decorată gimnastă din istorie

Simone Biles vrea să dea în judecată FBI și cere despăgubiri de 50 de milioane de dolari

Gimnastele americane acuză FBI că nu le-a protejat de Larry Nassar, care le-a agresat sexual. Simone Biles: Cât valorează o fetiță?

JO Tokyo 2020. Simone Biles, una dintre cele mai bune gimnaste din toate timpurile, s-a retras din finala de individual compus

Partenerii noștri