Live

Sorana Cîrstea, eliminată în optimi, la Doha. Sportiva nu i-a putut face față fostului lider mondial

Data publicării:
Foto: Guliver/Getty Images

Sorana Cîrstea, locul 38 WTA, a fost învinsă, joi, cu scorul de 6-0, 6-4, de spaniola Garbine Muguruza, locul 4 WTA şi cap de serie numărul 4, în optimile de finală ale turneului de categorie Premier 5 de la Doha, scrie News.ro.

După bunele evoluţii din primele două tururi, jocul Soranei Cîrstea a fost de nerecunsocut în primul set disputat împotriva spaniolei. Românca a jucat imprecis (43 de greşeli neforţate în tot meciul, unul scurt şi doar 10 lovituri câştigătoare), reuşind doar opt puncte câştigate în setul I, pe care l-a cedat la 0, în 22 de minute. Ea a reuşit primul ei ghem la 0-2, în setul secund, apoi a avut o revenire de la 1-5 la 4-5, insuficientă pentru a întoarce soarta partidei.

Muguruza nu a jucat extraordinar, nici nu a avut nevoie la câte cadouri a primit, spaniola suprinzând totuşi printr-o mobilitate superioară altor ocazii. Ea chiar s-a "clătinat" în ultima parte, dar a reuşit să pună capăt meciului după 65 de minute de joc.

Spaniola este pe partea de tablou a Simonei Halep, pe care o poate întâlni în semifinale. Muguruza va evolua în sferturi cu învingătoarea din meciul Caroline Garcia (Franţa), locul 7 WTA şi cap de serie numărul 6 - Anna Blinkova (Rusia), locul 164 WTA, venită din calificări.

Calificarea în turul al treilea al Qatar Open este recompensată cu un premiu în valoare de 33.750 de dolari şi cu 105 puncte WTA.

România mai este reprezentată în optimi la Qatar Open de alte trei jucătoare, Simona Halep, Mihaela Buzărnescu şi Monica Niculescu, care vor evolua tot joi.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO Mădălina Ghenea a făcut anunțul, după ce a fost văzută de mai multe ori în compania aceluiași bărbat

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Halep, învinsă de Paula Badosa, în primul tur la Miami Open. A fost prima partidă jucată de Simona după un an şi jumătate

Sorana Cîrstea, o nouă mare victorie și o premieră la US Open. S-a calificat în sferturi după ce a învins-o pe Belinda Bencic

Sorana Cîrstea s-a calificat pentru prima dată în optimi la US Open. A învins-o pe Rîbakina, locul 4 WTA

O jucătoare ucraineană de tenis a fost huiduită la Roland Garros după ce a refuzat să-i strângă mâna adversarei din Belarus

Partenerii noștri