Sorana Cîrstea, o nouă mare victorie și o premieră la US Open. S-a calificat în sferturi după ce a învins-o pe Belinda Bencic

Data actualizării: Data publicării:
sorana cirstea loveste mingea
Sorana Cîrstea a învins-o în două seturi pe Belinda Bencic, în optimile de finală ale US Open. Foto: Profimedia

Sorana Cîrstea (33 de ani, locul 30 WTA) a învins-o în două seturi pe Belinda Bencic (26 de ani, 13 WTA) în optimile de finală ale US Open, scor 6-3, 6-3. Jucătoarea din România o va întâlni în sferturi pe Karolina Muchova (Cehia, 10 WTA).

Românca a trecut în optimi de elveţiana Belinda Bencic, locul 13 WTA şi cap de serie 15, cu scorul 6-3, 6-3.

Sorana Cîrstea şi-a adjudecat primul set în 39 de minute, cu 6-3, după ce a avut 5-0 şi adversara sa a recuperat apoi o parte din diferenţă.

Cîrstea a început în forţă şi setul doi: în 27 de minute era deja 4-1 şi avea minge de 5-1. Ea a ratat atunci şi Bencic a făcut break, scorul devenind 4-2. Însă românca nu a pierdut situaţia de sub control, a reuşit şi ea breakul şi s-a apropiat la un game de victorie.

Calificarea s-a mai lăsat puţin aşteptată, Bencic făcând 5-3, dar Sorana Cîrstea nu a greşit în ultimul game şi a câştigat setul cu 6-3, în 46 de minute.

În faza următoare, Cîrstea o va înfrunta pe favorita 10, jucătoarea cehă Karolina Muchova, locul 10 WTA.

Prin accederea în sferturi, Cîrstea şi-a asigurat un premiu de 455.000 de dolari şi 430 de puncte.

Pentru Sorana Cîrstea este prima prezenţă în sferturi la US Open şi a doua prezenţă în această fază la un grand slam, după Roland Garros 2009. În 2009, ea a fost învinsă în sferturi la French Open de Samantha Stosur, scor 6-1, 6-3.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri