Halep, învinsă de Paula Badosa, în primul tur la Miami Open. A fost prima partidă jucată de Simona după un an şi jumătate

Data actualizării: Data publicării:
halep sepregateste sa primeasca serviciul adversarei
Simona Halep a fost învinsă de Paula Badosa, în primul tur la Miami Open. Foto: Profimedia

Simona Halep a fost învinsă de spaniola Paula Badosa (locul 80 WTA), scor 1-6, 6-4, 6-3, în primul tur la Miami Open, după o oră şi 58 de minute de joc. Aceasta a fost prima partidă jucată de Halep după 569 de zile și după ce a fost depistată pozitiv şi suspendată. În setul doi, Simona a acuzat o durere la umărul drept.

Simona a revenit la Miami, în aclamaţiile fanilor români, încrezătoare şi zâmbitoare. Aşa cum a declarat în repetate rânduri, ea nu avea nicio aşteptare, ci doar voia să vadă cum simte jocul, după o lungă pauză.

În setul trei, Simona a început să dea semne de frustrare şi nervozitate, iar la 1-1, Badosa a reuşit break-ul, după ce Halep a făcut un game slab, cu multe greşeli.

Românca a recuperat game-ul la 2-2, însă imediat a recuperat Badosa, care a dus scorul la 3-2. Şi Badosa a acuzat dureri la gleznă, dar s-a impus în cele din urmă, scor 6-3, după mai multe erori ale Simonei şi după 31 de minute.

Accederea în turul doi este recompensată cu 34.500 de dolari şi 35 de puncte WTA, iar prezenţa în primul tur cu 23.250 de dolari şi 10 puncte WTA, scrie News.ro.

În turul doi, Paula Badosa va evolua cu locul doi mondial, belarusa Arina Sabalenka.


ACTUALIZARE 00:18 - Paula Badosa câștigă și ultimul game al setului (6-3) și câștigă meciul cu scorul de 2-1.

ACTUALIZARE 00:16 - 5-3 pentru jucătoarea spaniolă.

ACTUALIZARE 00:10 - Game la zero și pentru Simona. Este 4-3 pentru Badosa

ACTUALIZARE 00:08 - Jucătoarea iberică a câștigat un nou game, la zero, și duce scorul la 4-2. Urmează la serviciu Simona.

ACTUALIZARE 00:05 - Badosa câștigă din nou pe serviciul Simonei și conduce cu 3-2.

ACTUALIZARE 00:01 - Simona revine și face break-ul, ducând scorul la 2-2. 

ACTUALIZARE 23:55 - Halep pierde serviciul în al treilea game al setului decisiv. Badosa conduce cu 2-1 și urmează să servească.

ACTUALIZARE 23:47 - Paula Badosa a câștigat setul al adoilea cu 6-4. Se intră în decisiv.

ACTUALIZARE 23:40 - Simona a cerut intervenția fizioterapeutului, la scorul de 5-4 pentru Badosa, în setul doi. Halep a acuzat dureri la umărul drept.

ACTUALIZARE 23:00 - Întâmpinată cu aplauze de fanii români, Simona Halep a reuşit break-ul la 1-1 şi a preluat conducerea meciului, reuşind să se impună în primul set cu 6-1, după 38 de minute.

La meci este prezent şi iubitul Paulei, jucătorul grec de tenis Stefanos Tsitsipas.


Halep a primit un wild-card la turneul de la Miami, în timp ce Paula Badosa este pe locul 80 în clasamentul WTA.

Simona Halep, care începe de la zero în clasamentul WTA, a jucat până la acest meci de două ori cu Paula Badosa şi a câştigat ambele confruntări.

Ultima partidă jucată de Simona Halep a avut loc pe 29 august 2022, la US Open, când a fost eliminată din turul 1 de ucraineanca Daria Snigur.

Participarea de anul acesta reprezintă a opta prezenţă a Simonei Halep la turneul de la Miami, unde a obţinut 21 de victorii şi a ajuns de doua ori până în semifinalele competiţiei, în 2015 şi 2019.

Tribunalul de Arbitraj Sportiv a anunţat, la 5 martie, reducerea suspendării Simonei Halep de la patru ani la nouă luni. Conform TAS, perioada de suspendare a româncei a expirat la 6 iulie 2023, adică în urmă cu aproximativ opt luni. Însă abia acum fostul lider WTA poate reveni în competiţii.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri