Live

Spectaculos! Bianca Andreescu o învinge pe Karolina Pliskova și se califică în semifinalele Rogers Cup

Data actualizării: Data publicării:
Bianca Andreescu Foto: Guliver/Getty Images

Bianca Andreescu, jucătoarea canadiană de origine română aflată pe locul 27 WTA, a reușit un meci extraordinar, vineri, în sferturile de finală de la Rogers Cup 2019, și a eliminat-o pe Karolina Pliskova, nr. 3 WTA, într-un meci în care a avut un set câștigat la 0 în fața experimentatei sportive din Cehia.

Bianca Andreescu este prima reprezentantă a Canadei care ajunge în semifinalele Rogers Cup.

Revenirea Biancăi Andreescu în circuitul competițional, după o pauză de câteva luni din cauza unei accidentări, confirmă rezultatele spectaculoase obținute de tânăra sportivă la începutul acestui an, când a scris istorie și a devenit prima sportivă venită din calificări care a câștigat la Indian Wells.

Citiți și: Interviu cu tatăl Biancăi Andreescu: În primul rând, suntem români, apoi canadieni

Acum, Bianca Andreescu s-a calificat în semifinalele competiției de la Toronto, după ce a mai făcut o „victimă” în rândul jucătoarelor de Top 10. Mai mult, i-a spulberat Karolinei Pliskova speranțele de a deveni lider mondial, șansă pe care o avea la Rogers Cup, după eliminarea lui Ashleigh Barty. Naomi Osaka își va recăpăta de luni locul 1 în clasamentul WTA, indiferent de rezultatele pe care le va mai avea acum la Rogers Cup.

Iar Bianca Andreescu reușește deja a doua victorie într-o săptămână împotriva unei jucătoare din Top 5, după ce joi a eliminat-o pe Kiki Bertens, nr. 5 WTA.

După un start de meci perfect, în care Bianca Andreescu i-a luat primul set Karolinei Pliskova în jumătate de oră, fără ca cehoaica să poată câștiga vreun game, a urmat un set 2 mai dificil pentru sportiva din Canada, care a avut nevoie de intervenția medicului și a apărut apoi cu un bandaj la coapsa dreaptă. A fost un set câștigat de Karolina Pliskova cu 6-2, pentru ca în decisiv, Bianca Andreescu să lupte extraordinar, așa cum ne-a obișnuit, și să și-l adjudece cu 6-4. A fost cel mai lung set, care a durat aproape trei sferturi de oră, în condițiile în care întreaga partidă a ținut aproape o oră și trei sferturi. Este al patrulea meci de la Rogers Cup în care Bianca Andreescu ține piept cu brio unei lupte încheiate prin set decisiv. 

La conferința de presă după meci, Bianca Andreescu a dezvăluit cum a reușit să se mobilizeze și să câștige setul decisiv. „Mi-am spus: ori ești cineva, ori mergi acasă. Chiar să merg acasă pe bune. Casa mea este la două minute de aici”, le-a spus Bianca Andreescu jurnaliștilor.

Bianca Andreescu, în vârstă de 19 ani, furnizează astfel o surpriză și mai mare în sferturile de finală de la Rogers Cup, după ce într-un alt meci din această fază a competiției, tânăra Sofia Kenin, 20 de ani, din Statele Unite (locul 29 WTA), s-a calificat în semifinale după ce a învins-o pe ucraineanca Elina Svitolina, locul 7 WTA. Cele două tinere speranțe ale tenisului feminin se vor înfrunta în semifinalele competiției, sâmbătă, de la ora 17:00, ora României.

În această noapte, mai sunt de jucat două meciuri în urma cărora se va completa careul de ași de la Toronto: 

Serena Williams (SUA) VS. Naomi Osaka (Japonia) - se joacă de la ora 2:00;

Simona Halep (România) VS. Marie Bouzkova (Cehia) - se joacă de la ora 4:00.

Redactor: Luana Păvălucă

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Bianca Andreescu, interviu pentru Digi24: „În sufletul meu, România este acasă. Aici este familia mea, aici am început tenisul”

Bianca Andreescu: „Sunt români peste tot, mai puțin în România”

Simona Halep, eliminată în turul al doilea al turneului de la Roma. Și Ruse a părăsit competiția, după ce a fost învinsă de lidera WTA

Iga Swiatek (20 ani) a câștigat turneul de la Roma cu un scor rar întâlnit într-o finală. Karolina Pliskova, lăsată fără replică

Partenerii noștri