Performanță remarcabilă. Bianca Andreescu a învins-o pe Kiki Bertens și s-a calificat în sferturi la Rogers Cup 2019

Data actualizării: Data publicării:
BNP Paribas Open - Day 14
Bianca Andreescu s-a calificat în finala US Open 2019, unde o va întâni pe Serena Williams. FOTO: Getty Images

Canadianca de origine română Bianca Andreescu, nr. 27 WTA, a reușit un rezultat remarcabil, joi, la Rogers Cup 2019, eliminând-o de la Rogers Cup 2019 pe olandeza Kiki Bertens, nr. 5 WTA. Bianca Andreescu se califică astfel în sferturile competiției de la Toronto, pentru prima dată în carieră. Este doar a cincea jucătoare din Canada care ajunge în această fază a turneului.

Ca și meciurile de până acum, Bianca Andreescu a avut nevoie de trei seturi pentru a se impune, dar a găsit puterea de a câștiga setul decisiv, la capătul unei partide care a durat ceva mai mult de două ore și jumătate și în care setul al doilea a fost cel mai disputat, durând el singur cât o partidă: o oră și 12 minute. A fost 6-1, 6-7 (7-9), 6-4 pentru Bianca Andreescu. Este a șasea victorie pe care Bianca Andreescu o obține în fața unei jucătoare din top 5 WTA.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Bianca Andreescu se calificase miercuri seara, în optimile Rogers Cup 2019 după ce a învins-o pe rusoaica Daria Kasatkina, locul 40 WTA, într-o partidă care a durat două ore și 40 de minute, încheiată cu scorul de 5-7, 6-2, 7-5 pentru Bianca Andreescu.

În turul al doilea al turneului de la Toronto ea a întâlnit-o pe compatrioata Eugenie Bouchard, pe care a învins-o tot după trei seturi, scor 4-6, 6-1, 6-4. 

Câștigătoare, spre surpriza tuturor, la Indian Wells 2019, Bianca Andreescu, care luna trecută a împlinit 19 ani, a revenit pe teren după câteva luni, timp în care s-a confruntat cu o problemă medicală la umăr, care a scos-o din circuit în toată această perioadă. 

În sferturile turneului de la Toronto, Bianca Andreescu întâlnește, vineri, o adversară dificilă: Karolina Pliskova, nr. 3 WTA. Cehoaica este cu atât mai motivată cu cât la Rogers Cup are șanse să devină nr. 1 mondial, după eliminarea liderului Ashleigh Barty. Cele două sportive se întâlnesc pentru prima dată pe terenul de tenis.

Redactor: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri