Live

Controversă la AusOpen, după ce Simona Halep a ajuns la spital deshidratată

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Guliver/Getty Images

Simona Halep a fost spitalizată pentru câteva ore, sâmbătă, din cauza deshidratării suferite după finala Australian Open, a anunţat ESPN. Potrivit sursei citate, Halep a rămas în spital circa patru ore, după care a revenit la hotel. Duminică, la finalele masculine de pe Rod Laver - terenul unde a jucat și Simona - organizatorii Australian Open au decis să tragă acoperișul, din cauza disconfortului termic. Există voci care se întreabă de ce nu au procedat la fel și sâmbătă, în finala fetelor.

O fotografie care circulă pe rețelele de socializare - captură după o transmisiune a ESPN - o arată pe Simona pe un pat de spital, cu ochii închiși și cu o perfuzie la mâna stângă. 

Finala jucată împotriva danezei Caroline Wozniacki, câștigată de aceasta din urmă, a durat aproape trei ore și s-a desfășurat în condiții de caniculă. De altfel, între setul al doilea și setul decisiv, organizatorii au acordat celor două sportive o pauză de 10 minute tocmai din cauza temperaturilor foarte mari. Ambele sportive au solicitat la un moment dat, în timpul meciului, intervenția medicului. În cazul Simonei, medicul i-a luat tensiunea, în timp ce sportiva se răcorea cu prosoape ude.

Simona Halep a vorbit despre starea fizică proastă prin care a trecut în timpul meciului la conferința de presă care a avut loc după desfășurarea partidei:

„Am fost obosită. Am avut atât de multe probleme la picioare, durere peste tot. După primul set, am fost gata. Nu ştiu ce s-a întâmplat. Fără energie, fără putere. Dar apoi am zis că trebuie să lovesc toate mingile şi aşa am luat al doilea set. Am avut crampe în setul al doilea, m-am simţit mai bine în al treilea, dar durerile au persistat. Cred că a fost bine cât am stat în pauză (n.r. - înaintea decisivlui), la aer condiţionat, în vestiar, dar cred că pauza a fost cam lungă şi m-a tăiat. Dar era nevoie de ea, m-a ajutat cu respiraţia, avusesem dureri de cap. E o regulă bună. Am revenit în al treilea set, dar când a trebuit să servesc pentru 5-3, nu am mai avut carburant. Nu am reuşit şi e un pic trist”, le-a spus Simona jurnaliștilor, explicând astfel de ce a pierdut o nouă șansă de a câștiga un titlu de Grand Slam.

Spitalizarea Simonei a avut loc după ce a făcut aceste declarații.

Simona Halep este jucătoarea de tenis care a petrecut cel mai mult timp pe teren la acest turneu - 14 ore și jumătate. Punctul maxim de efort rămâne partida din turul al treilea împotriva americancei Lauren Davis, meci care a durat trei ore și 45 de minute, egalând recordul de la Australian Open. Totul s-a petrecut pe o căldură toropitoare.

De altfel, la finala masculină de duminică dintre Federer și Cilic, acoperișul arenei Rod Laver - acceași unde a jucat și Simona - a fost tras din cauza valorii mari a indicelui de disconfort termic, care făcea ca temperatura să fie resimțită ca 32,5 grade, deși era seară. Presa tabloidă scrie că s-a iscat și o controversă din această cauză, după spitalizarea Simonei Halep mulți întrebându-se de ce nu a fost luată această măsură și sâmbătă, la finala fetelor.

Simona Halep este aşteptată să sosească în ţară luni dimineaţă, la ora 11:00, potrivit digisport.ro.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Angajata lui Gigi Becali de la FCSB nu s-a mai ferit și a spus totul: ”Era o povară”. Acum vede lucrurile diferit

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Simona Halep a primit wild card pentru Trophee Clarins, turneu care va avea loc la Paris

Simona Halep explică de ce nu joacă la Madrid Open: Corpul meu are nevoie de ceva mai mult timp pentru a fi pregătit

Simona Halep se retrage în ultimul moment de la turneul din Portugalia, pentru care a primit un wild card

Halep a primit wild card pentru încă un turneu important. Mesajul Simonei

Partenerii noștri