Live

FOTOGALERIE. Simona Halep și cele mai frumoase momente ale finalei Wimbledon 2019

Data actualizării: Data publicării:
Simona Halep cu trofeul de la Wimbledon la festivitatea de premiere Foto: Guliver/Getty Images

Simona Halep e campioană la Wimbledon 2019. A jucat incredibil, și-a uluit adversara - redutabila Serena Williams - prin forță și încredere și a îndeplinit cel mai mare vis al mamei ei, să câștige acest turneu. A fost aclamată din tribune de capete încoronate și a cunoscut-o inclusiv pe Kate, prințesa ei favorită. A jucat cu toată forța și cu un echilibru mental care i-a uimit până și pe cei mai sceptici dintre tacticienii tenisului. A urmat apoi descătușarea emoțiilor. Iată cele mai frumoase momente ale finalei cu care Simona Halep intră în istoria sportului românesc:

Foto: © Guliver/GettyImages

Citiți și: Emil Boc a asistat din tribune la victoria Simonei Halep la Wimbledon: „La început, publicul îi era favorabil Serenei”

VIDEO. Cum s-au bucurat românii de victoria Simonei Halep la Wimbledon 2019

Când revine în țară și ce urmează pentru Simona Halep

Simona Halep a obţinut al doilea său titlu de Grand Slam după unul dintre cele mai bune meciuri din carieră: o victorie în doar 55 de minute în faţa fostului lider mondial, Serena Williams, devenind astfel primul român câştigător la Wimbledon. Numărul 7 mondial - și numărul 4 de luni - a pierdut un singur set în drumul către al doilea titlu de Grand Slam, în faţa Mihaelei Buzărnescu, în turul al doilea.

Simona a obținut primul său titlu de Grand Slam în 2018, la Roland Garros. Halep a jucat sâmbătă cea de-a cincea finală de Grand Slam, după trei la Roland Garros şi una la Australian Open, și s-a impus în faţa uneia dintre cele mai bune jucătoare din istoria tenisului, Serena Williams.

Americanca are în palmares şapte titluri la Wimbledon şi 23 de Mare Şlem. Williams a jucat anul trecut finala la All England Club.

Pe lângă cel de-al doilea trofeu de Mare Șlem din carieră, după titlul de anul trecut de la Roland Garros, românca a dat și cea mai importantă lovitură financiară din carieră.  Simona a intrat în posesia unui cec în valoare de aproape 3 milioane de dolari și a ajuns la un total de 33 de milioane de dolari acumulați din tenis. Halep ocupă deja locul 5 în ierarhia premiilor din toate timpurile în tenis.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”Execuție” în 21 de minute! VIDEO Ostapenko nu a suportat umilința și a izbucnit. Gestul făcut și la finalul meciului

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Simona Halep explică de ce nu joacă la Madrid Open: Corpul meu are nevoie de ceva mai mult timp pentru a fi pregătit

Simona Halep se retrage în ultimul moment de la turneul din Portugalia, pentru care a primit un wild card

Halep a primit wild card pentru încă un turneu important. Mesajul Simonei

Simona Halep nu va juca împotriva Ucrainei în turneul Billie Jean King Cup din SUA. Explicațiile Federației Române de Tenis

Partenerii noștri