Live

Australian Open. Irina Begu merge mai departe la dublu, alături de Monica Niculescu

Data actualizării: Data publicării:
FOTO: Gulliver/ Getty Images

Irina Begu a fost eliminată la simplu din turneul de la Melbourne, dar merge mai departe la dublu, alături de Monica Niculescu (și ea eliminată la simplu încă din primul tur). 

ACTUALIZARE 10:50 După ce a fost eliminată - oarecum neașteptat -, miercuri, la simplu, Irina Begu a jucat şi în primul tur la dublu, alături de Monica Niculescu, împotriva perechii Mirjana Lucic-Baroni (Croaţia)/Andrea Petkovic (Germania). Româncele au obținut victoria în setul decisiv, la capătul a două ore și 21 de minute de joc (6-7, 6-3, 6-2).

ACTUALIZARE 10:00  Sorana Cîrstea a trecut de primul tur al probei de dublu de la Australian Open. Cîrstea, alături de partenera sa, brazilianca Beatriz Haddad Maia, au învins perechea Veronika Kudermetova / Aryna Sabalenka, scor 6-2, 6-2, în mai puțin de o oră (54 de minute). În turul secund, Cîrstea și Haddad Maia vor întâlni perechea învingătoare din duelul Alize Cornet / Heather Watson - Alicja Rosolska / Abigail Spears.


Irina Begu a fost învinsă miercuri de croata Petra Martic cu 6-4, 7-6 (3), într-un meci din runda a doua a turneului Australian Open. 

În şapte participări la turneul de la Melbourne, Begu a trecut o singură dată de turul al doilea, în 2015, când s-a oprit în optimi. Și anul trecut a fost învinsă în runda a doua.

Begu (27 ani, 40 WTA), care trecuse în primul tur de o adversară mai bine cotată, rusoaica Ekaterina Makarova, a cedat după două ore şi două minute în faţa croatei de 26 de ani, care ocupă locul 81 în clasamentul mondial.

Irina Begu a mai fost învinsă de Martic în 2012, cu 6-4, 1-6, 6-3, în Fed Cup, în Israel.

Begu a avut procentaje mai slabe la punctele realizate cu ambele servicii, 58%-66% la primul şi 47%-50% la al doilea.

Românca va primi 80.000 de dolari australieni şi 70 puncte WTA.

România mai are trei jucătoare care vor evolua joi în runda a doua la simplu, Simona Halep, principala favorită, Sorana Cîrstea şi Ana Bogdan.

Și Raluca Olaru rămâne în competiția de la Melbourne. Ea s-a calificat miercuri în turul al doilea la dublu, alături de partenera ei din Ucraina, Olga Savchuk, după ce au învins cu 2-0 perechea Kateryna Kozlova/ Yulia Putintseva. (6-3, 6-3).

Din păcate, alţi doi sportivi români intraţi pe teren la Melbourne au fost învinşi în proba de dublu:

Mihaela Buzărnescu (România) / Maria Irigoyen (Argentina) - Su-Wei Hsieh (Taipei) / Shuai Peng(China) 3-6, 5-7
Florin Mergea (România) / Nenad Zimonjic (Serbia) - Feliciano Lopez / Marc Lopez (Spania) 2-6, 4-6.

La masculin, tot în proba de dublu, Horia Tecău și Jean Julien Rojer vor întâlni joi perechea Guillermo Duran / Andres Molteni, iar Marius Copil / Viktor Troicki joacă împotriva perechii Rajeev Ram / Divij Sharan.

(surse: Agerpres, digisport.ro)

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Împușcată mortal în plină stradă, la 21 de ani, alături de iubit! Autoritățile au făcut o descoperire care schimbă totul

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Irina Begu a depăşit-o pe Simona Halep în clasamentul WTA, după calificarea în sferturi la Madrid

Irina Begu s-a calificat în turul secund la Australian Open 2023

România are trei jucătoare calificate în turul al doilea la US Open. Halep și Cristian, eliminate

Irina Begu a câștigat turneul de la Palermo, după ce în semifinale a avut parte de un meci infernal

Partenerii noștri