Live

Simona, în „roller coaster” la Dubai. Calificare cu mari emoții în sferturile de finală, unde va avea o adversară dificilă

Data actualizării: Data publicării:
Foto: GettyImages

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul doi mondial, a învins-o foarte greu pe tunisianca Ons Jabeur, cu 1-6, 6-2, 7-6 (7), miercuri, în optimile de finală ale turneului WTA de la Dubai (Emiratele Arabe Unite), dotat cu premii totale de 2.643.670 dolari.

Halep, principala favorită, a reuşit să se impună după exact două ore de joc, în faţa unei adversare incomode, care a câştigat clar primul set, cu 6-1, şi a ratat o minge de meci în tiebreak, potrivit Agerpres.

La primul său meci după semifinala de la Australian Open, Halep a fost complet ieşită din ritm în primul set, în care a greşit mult şi nu a reuşit să facă faţă jocului imprevizibil al tunisiencei, care s-a impus cu 6-1.

Halep a jucat mai bine în actul secund, în care Jabeur a scăzut evident nivelul, în special din punct de vedere fizic. Românca a condus cu 3-0 şi 5-1, câştigând cu 6-2.

Citiți și: 
Simona Halep, după calificarea în sferturi la Dubai: Mi-e greu să explic cum a fost acest meci

Halep a avut nevoie de intervenţia medicului pentru probleme la spate înaintea setului decisiv, dar a început bine şi a condus cu 3-0 şi 4-1. A urmat o serie de erori şi acestea au fost speculate de adversară, care a reuşit egalarea, 4-4, iar la 5-5 Jabeur a reuşit un break. Halep a evoluat perfect în ghemul următor, adjudecat la zero pe serviciul tunisiencei şi setul a ajuns în tiebreak. Halep a condus cu 4-2 şi a avut trei mingi de meci la 6-3, dar le-a ratat pe toate, Jabeur a ratat una la 7-6 pentru ea, după care Simona a câştigat ultimele trei puncte şi meciul.

Halep a avut un as şi 4 duble greşeli, Jabeur un as şi 5 duble greşeli, românca şi-a depăşit adversara cu un procent la ambele servicii, a avut 10 mingi direct câştigătoare şi 24 de erori neforţate, în timp ce Jabeur a totalizat 26 de winners şi 41 de erori neprovocate.

Halep a pierdut primul său meci cu Jabeur (25 ani, 45 WTA), în 2018, în primul tur la Beijing, abandonând după primul set, câştigat cu 6-1 de tunisiancă.

În sferturi, Halep o va înfrunta pe belarusa Arina Sabalenka (21 ani, 13 WTA), cap de serie numărul şapte, care a dispus miercuri de belgianca Elise Mertens cu 6-4, 6-3. Meciul este programat joi, în jurul orei 18:30.

Simona şi-a asigurat un cec de 50.100 dolari şi 100 de puncte WTA.

Halep a câştigat titlul la Dubai în 2015, iar anul trecut s-a oprit în sferturile de finală, învinsă de elveţianca Belinda Bencic.


Desfășurarea partidei, AICI

Partida dintre Halep și Jabeur va avea loc pe Arena Centrală, fiind a patra a zilei de miercuri.

Aceasta va fi a doua confruntare dintre cele două sportive.

Halep și Jabeur s-au mai întâlnit o dată pe terenul de tenis, la turneul de la Beijing, când Jabeur a reuşit să o învingă pe Simona, după ce jucătoarea din România s-a retras.

Turneul de la Dubai beneficiază de câştiguri totale în valoare de 2.643.670 de dolari.

Editor web: Liviu Cojan

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Simona Halep explică de ce nu joacă la Madrid Open: Corpul meu are nevoie de ceva mai mult timp pentru a fi pregătit

Simona Halep se retrage în ultimul moment de la turneul din Portugalia, pentru care a primit un wild card

Halep a primit wild card pentru încă un turneu important. Mesajul Simonei

Simona Halep nu va juca împotriva Ucrainei în turneul Billie Jean King Cup din SUA. Explicațiile Federației Române de Tenis

Partenerii noștri