Live

Novak Djokovic l-a detronat pe Roger Federer. Sârbul a devenit jucătorul cu cele mai mari câștiguri din istorie

Data publicării:
Foto: Guliver/GettyImages

Sârbul Novak Djokovici s-a impus, duminică, la US Open pentru a treia oară în carieră şi a devenit jucătorul cu cele mai mari câştiguri din tenis, din istorie - peste 119 milioane de dolari, întrecându-l pe elveţianul Roger Federer, scrie News.ro. 

Înainte de US Open, Federer domina acest clasament, cu cele 117,5 milioane de dolari câştigate în carieră. El a fost eliminat în optimi la Flushing Meadows şi a primit ca premiu "doar" 266.000 de dolari.

Djokovici avea înaintea ultimului grand slam al anului 115,3 milioane de dolari premii, iar, prin succesul de la Flushing Meadows, a mai câştigat 3,8 milioane de dolari, depăşind astfel 119 milioane de dolari.

De la 15 iulie, când s-a impus la Wimbledon, Novak Djkovici a câştigat premii de aproape opt milioane de dolari: 2,9 milioane pentru grand slamul londonez, aproape 1,1 milioane pentru trofeul de la Cincinnati şi 3,8 milioane la New York (cel mai mare premiu din istorie, în tenis).

Novak Djokovici, locul 6 ATP, a câştigat a treia oară în carieră turneul de la US Open, după ce l-a învins, duminică, în finală, pe argentinianul Juan Martin Del Potro, locul 3 ATP, cu scorul de 6-3, 7-6 (4), 6-3.

Djokovici s-a impus după un meci care a durat trei ore şi 15 minute. Sârbul a reuşit astfel să-şi adjudece al XIV-lea trofeu de grand slam, egalându-l pe americanul Pete Sampras, şi al doilea consecutiv, după ce s-a impus şi la Wimbledon în acest an. La US Open, el a mai câştigat în 2011 şi 2015.

Jucătorul sârb de 31 de ani va urca după acest succes pe locul 3 în clasamentul ATP, iar Del Potro va coborî pe locul 4.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”Execuție” în 21 de minute! VIDEO Ostapenko nu a suportat umilința și a izbucnit. Gestul făcut și la finalul meciului

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Simona Halep se retrage în ultimul moment de la turneul din Portugalia, pentru care a primit un wild card

Decizie istorică: WTA își schimbă regulamentul, după cazul Simonei Halep

Simona Halep, replică tăioasă pentru o fostă campioană WTA: „De ce a spus asta?”

Prima reacție a Simonei Halep, după ce a pierdut meciul cu Badosa: Nu sunt la cel mai bun nivel fizic, dar a fost destul de bine

Partenerii noștri