Cum ajută o asigurare de sănătate când apar probleme medicale şi e nevoie de spitalizare sau intervenţii chirurgicale

Data actualizării: Data publicării:
Human Hand Protecting Piggy Bank Articol susținut de NN
Foto: Profimedia Images

Grija pentru sănătate e astăzi mai mare ca oricând, mai ales în contextul pandemic pe care îl traversăm. Faptul că pandemia a crescut interesul românilor pentru asigurări de sănătate şi de viaţă este confirmat şi de Barometrul UNSAR-IRES privind Percepţia riscului şi cultura asigurărilor din România realizat în 2021, când 42% dintre români au spus că sunt mai interesați de asigurările de sănătate ca urmare a pandemiei. În 2020, procentul era mai mic, de 28%.

Este clar că nevoia de siguranţă este în creştere şi oamenii au simţit, poate mai mult ca niciodată, cât de important este să se protejeze de riscuri cu o asigurare pentru sănătatea lor.

Clienții NN care au o asigurare de sănătate beneficiază de sprijin financiar în caz de accident sau îmbolnăvire, în situaţia în care au nevoie de spitalizare sau de intervenții chirurgicale.

Câți români beneficiază de Asigurarea de Sănătate NN

Studiile arată că populația României este „vulnerabilă la risc”. Mai exact, diferența dintre banii pe care îi au la dispoziție familiile și banii de care acestea au nevoie pentru păstrarea nivelului de trai în cazul unor situații dificile este de peste 600 de miliarde de lei.

Aceasta înseamnă, în medie, un „deficit” de 110.000 de lei pe care fiecare familie îl are de acoperit.

O asigurare de sănătate sau de viață poate acoperi fix acest deficit.

Stethoscope on graphs paper, Finance, Account, Statistics, Investment, Analytic data economy and Business company concept.
Asigurarea de Sănătate NN ajută astăzi peste 30.000 de români să aibă grijă de sănătatea lor. Foto: Profimedia Images

Asigurarea de Sănătate NN ajută astăzi peste 30.000 de români să aibă grijă de sănătatea lor. În 2021, aproximativ 39% dintre asigurările cumpărate de clienții NN au fost pentru sănătate. De asemenea, 18% dintre acestea au fost pentru copii, un avantaj important pe care NN îl oferă părinților fiind faptul că se pot interna alături de cei mici fără costuri suplimentare.

Ce costuri acoperă Asigurarea de Sănătate NN

Asigurarea acoperă în principal costurile pentru investigaţii medicale, spitalizare sau intervenţii chirurgicale, atât după un accident, cât şi dacă apare o boală. În plus, începând cu acest an, clienții au acces la noi beneficii precum serviciul de tip a doua opinie medicală, atât în România, cât și în străinătate. Un navigator medical oferă suport pacientului în întocmirea dosarului medical şi transmiterea lui la diverşi specialişti sau către o comisie multidisciplinară care se întrunește pentru discutarea cazurilor dintr-o perspectivă de ansamblu, având drept scop găsirea celei mai bune soluții asupra diagnosticului şi tratamentului pacientului. 

Asigurarea de Sănătate NN costă, în medie, numai 5 lei pe zi și oferă 100.000 de lei pe an pentru intervenţiile chirurgicale şi spitalizările din accident sau îmbolnăvire necesare în cazul evenimentelor asigurate. Suma crește cu 20.000 de lei până la maximum 200.000 de lei, după fiecare an în care asigurarea nu a fost folosită.

„Suntem mereu alături de clienți atunci când au cel mai mult nevoie. Numai în 2021, NN a plătit beneficii totale de peste 24 de milioane de lei celor care s-au confruntat cu una dintre situațiile neprevăzute legate de sănătate pe care le acoperă produsele noastre. Când au nevoie de asigurarea lor, clienții ne pot anunța și pot solicita foarte ușor beneficiile financiare. Prin aplicația mobilă NN Direct, de exemplu, procesul se întâmplă în câțiva pași simpli. Iar cheltuielile sunt decontate direct către spital când clienții se tratează în rețeaua NN sau banii sunt plătiți către ei într-un timp scurt când aleg centre din afara rețelei”, a spus Gabriela Lupaș-Țicu, Chief Marketing & Operations Officer la NN România.

Până acum, cei mai mulți clienți au beneficiat de Asigurarea lor de Sănătate NN pentru nașterea unui copil. Alte motive frecvente au fost probleme de sănătate specifice femeilor, corectarea deviației de sept, fracturi sau intervenții chirurgicale pentru apendicită sau colecist, cu cheltuieli medicale acoperite care au variat între 3.500 și 8.500 de lei, în funcție de caz.

Health And Life Insurance. Heart Protected
Foto: Profimedia Images

În ceea ce priveşte spitalizările pentru care a fost folosită asigurarea, principalele cauze au fost enterovirozele și afecțiunile respiratorii, în special la copii, cu o valoare medie de 4.000 de lei pentru cheltuielile necesare. 

„De la lansare și până în prezent, Asigurarea de Sănătate NN s-a dovedit un sprijin real și în situații grave, care au implicat costuri foarte mari. Cea mai complexă procedură decontată a fost o intervenție chirurgicală determinată de un diagnostic de cancer, cu cheltuieli de aproape 94.000 de lei. Totodată, pentru o intervenție chirurgicală care a presupus o perioadă mai lungă de spitalizare, de 19 zile, cheltuielile totale acoperite de asigurare au depășit 68.000 de lei”, mai spune Gabriela Lupaș-Țicu.

Pentru a susţine clienţii să lase grijile financiare deoparte și să se concentreze pe tratarea problemelor de sănătate în situaţia unor boli grave, NN a completat Asigurarea de Sănătate cu o Asigurare suplimentară pentru Cancer, Arsuri Grave și Transplant de Organe. Asigurarea suplimentară se adaugă Asigurării de Sănătate NN, de la început sau oricând pe parcursul contractului, și oferă protecție în plus dacă apar situații medicale grave cum sunt cancerul, arsurile severe sau transplantul. Cu această asigurare, clienții pot beneficia de până la 500.000 de lei pentru plata tratamentelor necesare, în funcție de problema de sănătate și de nivelul de acoperire ales.

Asigurarea suplimentară pentru Cancer, Arsuri Grave și Transplant de Organe asigură clienților banii în cel mult 48 de ore de la momentul primirii documentelor ce atestă diagnosticul de către NN, pentru orice tip de cheltuieli pe parcursul tratamentului, indiferent dacă în sistemul public sau privat din România sau din străinătate. Nu e nevoie de niciun document care să justifice cheltuielile. Acești bani se adaugă sumei de până la 100.000 de lei pe an de care beneficiază pentru servicii medicale prin Asigurarea de Sănătate NN.

În plus, alături de spitalizare și intervenții chirurgicale în caz de accident sau boală, incluse în Asigurarea de Sănătate NN ca beneficii principale, clienții mai pot accesa opțional și componenta de prevenție, care le oferă mai multe servicii medicale în clinicile Regina Maria din toată țara, ca parte din parteneriatul pe care NN îl are cu Rețeaua de sănătate. Clienții pot beneficia de un control medical anual complet, până la 12 consultații generale sau de specialitate și reduceri între 20% și 70% pentru consultațiile sau investigaţiile care depăşesc beneficiile acoperite, în funcţie de tipul pachetului ales – Standard, Mediu sau, pentru protecție completă, Avansat, care include consultații nelimitate. Iar din 2022, în cazul problemelor ușoare de sănătate, clienții au acces la consiliere medicală și recomandări de tratament de la distanță cu ajutorul chatului medical cu Regina Maria, direct prin Whatsapp sau prin aplicația Regina Maria.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri