Pensiile în avans pe luna mai ajung pe card până pe 3 mai. Cele prin Poștă, "până la Paște" - Ministrul Muncii

Ionuț Tudorică Data publicării: Data actualizării:
simona bucura oprescu
Sursa: Guvernul Romaniei

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a anunțat în această seară că pensiile plătite în avans cu ocazia sărbătorilor pascale vor ajunge la pensionari până pe maximum 3 mai, pentru cei plătiți prin card și până în sărbători pentru cei plătiți prin Poștă.

Cel mai târziu, pensiile plătite pe card vor ajunge pe 3 mai. Pentru cei care primesc pensiile prin poștă, vor ajunge până în sărbătorile pascale, a asigurat Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu în această seară la Antena 3.

Potrivit oficialului, 50% dintre pensionari primesc banii pe card, cealaltă jumătate primindu-i prin Poșta Română.

"Poșta a asigurat că toți pensionarii vor primi banii până în Paște. Poștașii vor munci mai mult pentru acest lucru. Noi am transferat banii la Poșta Română, a spus ministrul.

Compania Naţională ,,Poşta Română" (CNPR) a început distribuirea pensiilor pentru luna mai, înaintea Sărbătorilor de Paşte, suma totală necesară pentru plata în avans a pensiilor fiind de peste 9,3 miliarde de lei, a anunţat, sâmbătă, operatorul poştal naţional. "Printr-un efort conjugat al Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale, Ministerului Finanţelor, Casei Naţionale de Pensii, cât şi al partenerilor noştri din domeniul bancar, pensiile aferente lunii mai vor fi distribuite în avans de către poştaşi, începând de astăzi. Ne dorim să le putem aduce această mulţumire clienţilor noştri, pensionari, de a avea pensiile cât mai devreme, ca să se poată bucura, aşa cum este normal, de sărbătorile de Paşte în linişte, alături de familie şi cei dragi", a declarat sâmbătă Valentin Ştefan, directorul general al Poştei Române.

Executivul a aprobat, în şedinţa de joi, cele două acte normative care asigură plata în avans a pensiilor şi a altor drepturi prevăzute de legi speciale, aferente lunii mai 2024.