SUA și Regatul Unit încheie un parteneriat pe tema dezvoltării securității inteligenței artificiale

Alexandru Gologan Data publicării: Data actualizării:
parteneriat sua regatul unit
Gina Raimondo și Michelle Donelan sursa: profimediaimages.ro/

Statele Unite şi Regatul Unit au anunţat un nou parteneriat în domeniul ştiinţei ce vizează siguranţa inteligenţei artificiale (AI), informează Departamentul pentru Comerț al SUA.

Secretarul american pentru comerţ, Gina Raimondo şi secretarul britanic pentru tehnologie, Michelle Donelan, au semnat la Washington un memorandum pentru a dezvolta în comun proiectele de inteligenţă artificială într-un mediu care pune accent pe securitatea digitală.

"Ştim cu toţii că inteligenţa artificială este tehnologia definitorie a generaţiei noastre. Acest parteneriat va accelera activitatea ambelor noastre institute în întregul lor spectru de programe pentru a aborda riscurile legate de preocupările noastre în materie de securitate naţională şi preocupările societăţii noastre în sens mai larg", a declarat Gina Raimondo. 

"Este primul acord de acest tip din lume. Inteligenţa artificială este deja o forţă extraordinară pentru binele societăţii noastre şi are un potenţial vast de a aborda unele dintre cele mai mari provocări ale lumii, dar numai dacă suntem capabili să stăpânim aceste riscuri", a declarat Michelle Donelan.

Regatul Unit şi Statele Unite se numără printre ţările care au înfiinţat institute specializate în siguranţa inteligenţei artificiale. În virtutea parteneriatului, ambele părți intenţionează să efectueze cel puţin un exerciţiu comun de testare pe un model accesibil publicului şi au în vedere posibile schimburi de personal între cele două institute, pentru a facilita mai ușor schimbul de informații.