China încearcă să atragă investiții străine. Președintele Xi Jinping primește vizita reprezentanților mediului de afaceri american

Redacția Digi Economic Data publicării: Data actualizării:
intalnire afaceri xi
sursa: profimediaimages.ro/

Încetinirea economică şi tensiunile geopolitice determină China să găsească soluții prin care încearcă să liniştească investitorii străini cu privire la perspectivele de creştere ale ţării.

Preşedintele chinez Xi Jinping a primit miercuri la Beijing reprezentanţi americani ai lumii de afaceri, a informat presa de stat, într-un moment în care China curtează investitorii străini pentru a evita încetinirea economică.

"Preşedintele Xi Jinping s-a întâlnit în cursul dimineţii (...) cu reprezentanţi ai comunităţii americane de afaceri la Palatul Poporului", a indicat televiziunea de stat chineză CCTV, fără a oferi imediat alte detalii.

Temerile mediului de afaceri au crescut în ultimele luni după mai multe percheziţii şi interogatorii care au vizat companii americane, în contextul unei rivalități exacerbate atât de Beijing, cât şi de Washington.

Premierul Li Qiang a stabilit un obiectiv de creştere de "aproximativ 5%" pentru PIB-ul Chinei în acest an. Această rată ar fi visul multor naţiuni dezvoltate, dar pentru China rămâne departe de expansiunea orbitoare care a propulsat-o în ultimele decenii spre culmile economiei mondiale, relatează Agerpres.