Companiile germane reclamă concurența neloială din partea firmelor chineze

Alexandru Gologan Data publicării: Data actualizării:
china germania concurenta
sursa: profimediaimages.ro/

Aproape două treimi dintre companiile germane s-au lovit în China de concurenţa neloială înfăptuită prin firmele locale. Accesul la informaţii, autorități și licențe este limitat. În această privință, europenii sunt în inferioritate, arată rezultatele unui studiu publicat miercuri de Camera de Comerţ germană din China, transmite Reuters.

Firmele germane de pe piața chineză sunt nemulțumite de modul în care sunt tratate de autoritățile locale, care aplică tratament preferențial companiilor autohtone.

Companiile din Germania au avantajul calității produselor, dar resimt presiunea rivalilor chinezi într-un mod care le afectează profiturile. Pe lângă aportul autorităților, concurența neloială este caracterizată și de cantitatea mare de produse vândute sub prețul pieței.

În încercarea de a atrage mai mulți bani din afară, oficialii de la Beijing au promis că vor lua măsuri în vederea garantării egalităţii pentru firmele străine, astfel încât aceste companii să poată investi cu încredere în ţara asiatică.