Guvernul alocă 12 milioane de lei pentru a reface zona afectată din Slănic

Redacția Digi Economic Data publicării: Data actualizării:
slanic prahova crater
Perimetrul craterului din Slănic a fost delimitat pentru a fi studiat de experti. sursa foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Guvernul a adoptat joi o hotărâre prin care se alocă suma de 12 milioane lei pentru lucrări de intervenţie, realizarea de studii şi expertize, dar şi pentru cazarea persoanelor evacuate din oraşul prahovean Slănic, unde s-a surpat o stradă şi s-a format un crater de aproximativ doi metri.

O stradă din oraşul prahovean Slănic s-a prăbuşit, pe 25 aprilie, pe o suprafaţă de peste 60 de metri pătraţi, adâncimea craterului având circa doi metri, astfel că autorităţile au decis evacuarea localnicilor din zonă. Peste 40 de persoane au fost evacuate, relatează Agerpres.

"O decizie importantă este legată de alocarea unor fonduri în regim de urgenţă pentru continuarea lucrărilor de stabilizare a solului de la Slănic Prahova. Trebuie să rezolvăm acea situaţie de criză, acolo unde strada s-a surpat, este o problemă de siguranţă a locuitorilor oraşului şi vom aloca suma solicitată, circa 12 milioane de lei şi sper ca lucrurile să reintre cât de curând de normal", a declarat premierul Marcel Ciolacu.

Conform unui comunicat al Ministerului Dezvoltării, cei 12 milioane de lei vor fi folosiţi pentru realizarea unor rapoarte, studii şi expertize de punere în siguranţă şi de monitorizare a zonei afectate de alunecările de teren produse în data de 25 aprilie pe Strada 23 August din Slănic, precum şi pentru asigurarea cazării persoanelor evacuate din locuinţele din zona de risc şi pentru realizarea unor lucrări de intervenţie în regim de urgenţă.