Producătorii de automobile din SUA construiesc modele hibrid pe măsură ce vânzările de vehicule electrice scad semnificativ

Alexandru Gologan Data publicării: Data actualizării:
vanzari auto sua
sursa: shutterstock.com/

Consumatorii din Statele Unite nu sunt pregătiți încă să facă tranziția către modele complet electrice (EV). Cumulat cu faptul că vânzările de vehicule EV au scăzut dramatic pe piața nord-americană, decizia constructorilor auto de a investi în producția automobilelor hibride pare să justifice schimbarea de strategie.

Datele susțin schimbarea de paradigmă impusă de producătorii auto din SUA. Doar în luna februarie, vănzările de mașini hibrid au fost de cinci ori mai mari față de cele electrice.

„În timp ce vânzările vehiculelor electrice au scăzut cu aproximativ un milion de unități în ultimul an, cererea pentru modele hibride a crescut cu aproximativ același volum”, susțin producătorii din industria auto nord-americană.

Trecerea industriei auto americane către mașini hibride contrazice politicile climatice ale administrației Biden, care vrea să elimine treptat motoarele cu ardere internă până în 2030, relatează Reuters.