Video Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute în 20 iunie

Data publicării:
digistoria-20iunie

1963 / "TELEFONUL ROȘU"

Statele Unite și Uniunea Sovietică au fost de acord să creeze o linie directă de comunicare între liderii lor, ca urmare a crizei rachetelor din Cuba din anul anterior. Înțelegerea pentru crearea "telefonului roșu" a fost semnată în Elveția. A fost prima acțiune pentru limitarea riscurilor de pornire neintenționată a unui război nuclear. Kennedy și Hrușciov au folosit linia, pentru prima dată, pe 30 august 1963. Numele de "telefon roșu" este impropriu, deoarece comunicarea s-a făcut în scris.

1954 / POD PESTE DUNĂRE

După doi ani de lucrări, a fost inaugurat podul peste Dunăre dintre România și Bulgaria. Doi ingineri sovietici au făcut proiectul. URSS a ajutat la construirea podului. Numele de "Podul Prieteniei" a venit tot de la Moscova. Podul care leagă Giurgiu de Ruse are 2.223 m lungime. Trecerea poate fi făcută rutier, feroviar sau chiar pe jos. Este primul pod peste Dunăre, între România și Bulgaria. Ideea unei astfel de legături exista din secolul al XIX-lea, dar diversele probleme politice au blocat implementarea.

1837/ ÎNCEPUTUL EREI VICTORIENE

Alexandrina Victoria urca la vârsta de 18 ani pe tronul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei. Era începutul unei domnii de 63 de ani, numită și azi Era Victoriană. În timpul reginei Victoria, Imperiul Britanic a înregistrat cea mai mare expansiune teritorială, cel mai mare avans industrial și cel mai mare progres economic. Epoca victoriană a adus o schimbare radicală a întregii
planete. Victoria a fost monarhul britanic cu cea mai lungă domnie până la regina Elisabeta a II-a.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri