Video Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute în 31 martie

Data publicării:
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute în 31 martie

1995 - TRAGEDIE AERIANĂ

La scurt timp după decolarea de pe pista aeroportului Otopeni, cu destinația Bruxelles, Zborul 371 al TAROM s-a prăbușit lângă Balotești, la nord de București.

Și-au pierdut viața în accident 60 de oameni - 11 membri ai echipajului și 49 de pasageri. Avionul Airbus A310-324 "Muntenia" fusese cumpărat de la Delta Airlines în 1994.

Cauze oficiale: defecțiune la motoare, posibile probleme medicale ale pilotului comandant în timpul zborului și comenzile insuficiente efectuate de către copilot.

1854 - JAPONIA IESE DIN IZOLARE

Japonia condusă de shogunatul Tokugawa a ieșit din 220 de ani de izolare, sub amenințarea armelor. SUA și Japonia semnează un tratat care inaugurează legături comerciale.

Japonia condusă de shogunatul Tokugawa a ieșit din 220 de ani de izolare, sub amenințarea armelor. SUA și Japonia semnează un tratat care inaugurează legături comerciale.

Tratatul a deschis Japonia către restul lumii și a dat motiv pentru modernizarea rapidă a țării din secolele XIX-XX. Acordul a însemnat și începutul sfârșitului pentru shoguni.

1492 - DECRET ÎMPOTRIVA EVREILOR

Isabella de Castilia și Ferdinand de Aragon, monarhii catolici ai Spaniei, au dat un decret pentru expulzarea tuturor evreilor practicanți din regatul lor.

Puteau rămâne în Spania doar cei care converteau la catolicism. În țară erau atunci 300.000 de evrei. Două treimi devin catolici. Restul nu schimbă religia și pleacă.

Cei alungați de decretul Alhambra au format comunitățile de evrei sefarzi, după numele ebraic pentru Spania. Decretul a fost anulat abia în 1968, sub Franco.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri