Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 22 februarie

Data publicării:
digistoria

1980 MIRACOL PE GHEAȚĂ ÎN RĂZBOIUL RECE

La Jocurile Olimpice de Iarnă de la Lake Placid, New York, echipa de hochei a SUA a jucat semifinala cu echipa URSS. Sovieticii câștigaseră de patru ori la rând aurul olimpic.

A fost un meci cu o încărcătură politică uriașă. Americanii nu puteau pierde acasă contra URSS. Dar echipa SUA era formată din tineri fără experiență. Rezultatul părea decis.

Dar cu 10 minute înainte de final, tabela arăta 4-3 pentru SUA. A fost scorul final. "Credeți în miracole?" a țipat comentatorul, iar jucătorii au început să cânte de bucurie.

1997 - OAIA DOLLY

Cercetătorii Institutului Roslin din Scoția anunțau că au reușit imposibilul. Clonaseră un mamifer din celule adulte. Au prezentat lumii o oaie albă, pe nume "Dolly".

Clonarea a fost făcută cu ajutorul unor celule luate din glanda mamară a oii originale. Dolly a atras atenția lumii întregi și a început o discuție, încă activă, despre clonare.

Dolly a trăit până în 2003. A avut și un partener, David, cu care a făcut șase miei. A murit din cauza unei boli de plămâni, fără legătură cu procesul de clonare.

1974 - GEST EXTREM

Samuel Byck, un american de 44 de ani, a încercat să fure un avion de pasageri ca să intre cu el în Casa Albă. Bărbatul voia să-l ucidă pe președintele Richard Nixon.

Byck a ajuns la ora 7 la aeroportul Baltimore, înarmat cu un pistol. A ucis un polițist și a urcat într-un avion care se pregătea să plece. Piloții au alertat turnul de control.

Când poliția a intervenit în forță, Samuel Byck și-a dat seama că nu are scăpare și s-a sinucis. Acest incident a inspirat un film american de acțiune, lansat în 2004.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri