Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 8 martie

Data publicării:
digistoria

1910 - PRIMA FEMEIE PILOT

Raymonde de Laroche, o tânără de 27 de ani din Franța, devenea prima femeie din lume care a primit un brevet de pilot. Aeroclubul Franței i-a dat brevetul nr. 36.

Se crede că este și prima femeie care a pilotat un avion. Presa vremii o numea "baroneasă", deși ea era fiica unui instalator. "De Laroche" era numele ei de scenă.

Era prietenă cu pionierii francezi ai aviației. A participat la mitinguri aeriene și în afara Franței. Prima femeie pilot din lume a murit în 1919, într-un accident de avion.

1950 - SIMBOLUL UNEI GENERAȚII

În uzina Volkswagen din Germania începea producția primei generații a legendarei dubițe. Nimeni nu se gândea că acest vehicul avea să devină simbolul unei generații.

Trebuia să fie doar o variantă mai practică a Broscuței. Avea același motor de 24 CP, dar loc mult pentru marfă și până la 8 pasageri. A devenit un succes de vânzări. 

Dar dubița VW a devenit o legendă ca simbol al generației hippie. Multe vehicule au primit flori, culori psihedelice și semne ale păcii, la interior și la exterior.

1979 - PRIMUL CD

Compania olandeză Philips prezenta public, pentru prima dată, invenția la care lucra de câțiva ani: discul compact, sau CD. Pe bucata de plastic lucios era o oră de muzică.

Era doar un prototip. Philips intră într-un parteneriat cu Sony, care lucra la o tehnologie similară. Cele două firme standardizează CD-ul și îl lansează pe piață în 1982.

În câțiva ani, CD-ul a înlocuit aproape complet discul de vinil pentru muzică. CD-ul a dominat industria IT câteva decenii. S-au vândut sute de miliarde de exemplare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri