Sănătatea emoțională și viața echilibrată, secretele Izabelei Pănescu, realizatorul emisiunii...

Tinerețe fără Bătrânețe

prezentat de Carla Tănasie

Pe Izabela Pănescu o știm de la emisiunea „Tinerețe fără bătrânețe”, de la Digi 24, difuzată în fiecare sâmbătă, de la 17:05, și marți de la 10:30. Aflăm de la ea informații utile despre alimentele pe care le consumăm și ce este bine să facem pentru a avea un stil de viață echilibrat și sănătos.

Izabela și-a dorit încă din școala generală să fie jurnalist. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, iar la finalul primului an a făcut practică la Știrile ProTV, unde a fost mai apoi angajată ca reporter. Peste doi ani, când echipa emisiunii „Ce se întâmplă, doctore?” s-a extins, Izabela și-a început cariera de jurnalist pe domeniul „sănătate”. După 3 ani de CSID, s-a alăturat unui nou proiect media, Digi24.

Izabela este un om deschis și foarte cald, care pune suflet în tot ce face. Așa a făcut și cu emisiunea „Tinerețe fără bătrânețe”. Deși voia să fie reporter, cu două săptămâni înainte de lansarea emisiunii, a fost rugată să dea o probă și a fost aleasă prezentator. Spune că, deși singură nu ar fi ales prezentarea, ci ar fi preferat să fie în spatele camerelor, această experiență a ajutat-o foarte mult și a învățat lucruri noi despre ea.

În ceea ce privește sănătatea și stilul de viață sănătos, Izabela spune că totul a venit de la sine, pentru că în urmă cu zece ani a descoperit că are o problemă medicală și a fost nevoită să își schimbe în primul rând alimentația. Pe parcurs și-a dat seama cât de importante sunt și celelalte aspecte, precum partea psihică sau emoțională. „Nu e ușor să sapi și să accepți lucruri despre tine”, spune colega noastră. Acum, pentru că este tot timpul interesată atât pentru ea, cât și pentru familie, de un stil de viață sănătos, când abordează subiectele se pune în pielea telespectatorului, pentru a vedea exact ce ar fi nevoie să evidențieze și ce ar vrea o persoană să afle de la televizor.

Izabela nu este o persoană matinală și spune despre ea că își intră în ritm mai greu și are mereu grijă de tabieturile sale. Nicio zi nu se aseamănă cu alta. Fie că se află pe teren, la filmări sau în studio, se documentează ori se gândește cum să abordeze subiectul, mereu este în mișcare. În alte zile se ocupă de producție, montaj sau grafică. Am putea crede că seara se odihnește, dar de cele mai multe ori Izabela spune că se duce la diverse evenimente, deoarece este o persoană energică și foarte sociabilă.

În zilele libere, lucrează de obicei la site-ul său: scrie articole, filmează sau fotografiază. Atunci când simte că nu mai poate, lasă totul și se relaxează. Citește, face fotografii, gătește sau meditează.

„Din ce în ce mai mulți oameni vor să mănânce mai sănătos. E importantă alimentația, dar degeaba mâncăm sănătos, dacă nu facem mișcare, stăm toată ziua pe scaun, suntem nemulțumiți din diverse motive, suntem furioși pe cei din jur sau pe noi înșine. Partea emoțională contează foarte mult într-o viață echilibrată. Din păcate, încă există prejudecata conform căreia dacă mergi la psihiatru sau psiholog ești nebun, iar ceilalți oameni evită să se ducă de teamă că vor fi etichetați greșit”, spune Izabela.

Planurile sale sunt legate tot de grija față de ceilalți. Izabela își dorește să inspire și să ajute cât mai mulți oameni să facă schimbări în stilul lor de viață. În plan personal, ar vrea să fie mai blândă cu propria persoană și să își facă mai mult timp pentru ea.

Pe Izabela Pănescu o știm de la emisiunea „Tinerețe fără bătrânețe”, de la Digi 24, difuzată în fiecare sâmbătă, de la 17:05, și marți de la 10:30. Aflăm de la ea informații utile despre alimentele pe care le consumăm și ce este bine să facem pentru a avea un stil de viață echilibrat și sănătos.

Alte Recomandări