Elevii care nu au putut susține Evaluarea Națională încep de luni etapa specială

Data publicării:
copii care scriu in clasa
Evaluările naţionale pentru elevii claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a încep azi. FOTO: Getty Images

Elevii care nu au putut susține Evaluarea Națională încep de luni etapa specială. Este vorba de cei care au fost în izolare/carantină din cauza COVID-19 sau care, din alte motive justificate cu certificat medical, nu au putut finaliza/participa la probele de examen

Absolvenţii învățământului gimnazial care au fost în izolare/carantină din cauza COVID-19 sau care, din alte motive justificate cu certificat medical, nu au putut finaliza/participa la probele de examen ale Evaluării Naționale pot susţine aceste probe în etapa specială, care începe luni, 5 iulie, cu proba de Limba și Literatura Română. În 6 iulie este proba scrisă la Matematică, în 7 iulie proba scrisă de Limba și Literatura Maternă, urmând ca rezultatele să se afișeze în 9 iulie, dată de la care se pot depune și contestațiile. Acestea se vor corecta în perioada 10 - 11 iulie, iar în 12 iulie vor fi afișate rezultatele finale, anunță Ministerul Educației. 

S-au înscris peste 60 de candidați.

Media de admitere constituie criteriu pentru admiterea în învățământul liceal de stat, fiind media ponderată între media generală obținută la Evaluarea Națională (cu o pondere de 80%) și media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 20%).

În prima etapă de repartizare computerizată și admitere în învățământul liceal de stat din acest an, completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a și de către părinții acestora, asistați de diriginții claselor a VIII-a, se va derula în perioada 16 - 22 iulie. Repartizarea computerizată a candidaților din seria curentă, precum și a celor din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2021-2022 va avea loc în data de 24 iulie.

Citește și: Rezultate finale Evaluare națională 2021. Lista notelor după rezolvarea contestațiilor a fost publicată pe Edu.ro

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri