Cum reușesc 100 lei plătiți de angajator lunar să aducă economii de 3.500 lei anual în buzunarul angajatului

Data actualizării: Data publicării:
DIGI24 online_1280x720 Articol susținut de Regina Maria

În contextul economic instabil actual, angajatorii devin conștienți de necesitatea ca echipele lor să fie nu doar bine pregătite, incluzând buni specialiști în domeniu, ci și productive – două condiții esențiale pentru a putea dezvolta în continuare business într-un mediu provocator. Iar cum productivitatea la locul de muncă este strâns legată de starea generală de bine, tot mai multe companii din România realizează cât de importantă este sănătatea propriilor angajați.

Un instrument prin care angajatorii aleg să investească în sănătatea angajaților din România este abonamentul medical, oferit ca beneficiu extrasalarial. Abonamentul medical încurajează prevenția: un abonat merge la medic în medie de 7 ori pe an, aproximativ de 3 ori mai mult față de un pacient fără abonament, conform rețelei de sănătate REGINA MARIA, unul dintre cei mai importanți jucători de pe segmentul abonamentelor medicale din România, cu un portofoliu de aproape 12.000 de companii.

Abonamentul medical: dublu rol

Abonamentul medical nu reprezintă doar un element esențial pentru susținerea prevenției, ci joacă și un rol important în economisire, atunci când vine vorba de cheltuielile angajaților pentru sănătate, subliniază specialiștii din domeniu.

”Un abonament medical reprezintă o investiție în sănătate”, explică Andreea Minuță, Director Executiv, Diviza de abonamente REGINA MARIA. ”Cu un cost mediu de 100 de lei lunar, un angajat economisește, în medie, 3.500 lei anual, sumă care reprezintă o economie în bugetul personal. Practic, un angajat economisește de trei ori mai mult decât valoarea anuală oferită de angajator.”

3.500 de lei este valoarea medie pe care un abonat REGINA MARIA o economisește prin accesarea de servicii medicale gratuite sau cu discount-uri semnificative în cadrul rețelei, însă suma poate varia, în funcție de complexitatea abonamentului medical oferit. Suma economisită poate fi văzută, transparent, de fiecare abonat, în contul său din aplicația REGINA MARIA.

Deductibilitățile fiscale care ajută companiile

În contextul inflației, așadar, un abonament medical oferă o pârghie importantă angajaților pentru economisire, pe care companiile le-o pot oferi în condiții fiscale care sunt avantajoase și pentru ele.

”Abonamentul medical este un beneficiu extrasalarial deductibil, o facilitate fiscală de luat în calcul de către companii, având în vedere că, dacă vorbim de creșteri salariale, acestea ar atrage un cost final pentru angajator aproape dublu”, atrage atenția Andreea Minuță.

Serviciile medicale pe bază de abonament, plătite de angajator, sunt venit neimpozabil pentru salariat și reprezintă cheltuieli deductibile pentru angajator în limita a 400 euro/an/salariat.

Abonamentele complexe pentru angajați rămân preferate

Pe măsură ce companiile au conștientizat rolul abonamentelor medicale și beneficiile pe care le aduc angajaților, au început să aleagă pachete din ce în ce mai complexe – este o tendință pe care specialiștii rețelei de sănătate au identificat-o de mai mulți ani și care se va menține și în 2024.

”În prezent, aproape 12.000 de companii oferă angajaților lor abonamente de la REGINA MARIA, iar trendul pe care îl observăm este acela de a achiziționa pachete cât mai complexe care includ pe lângă servicii medicale și servicii de psihoterapie sau stomatologie”, a subliniat Andreea Minuță.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri