Un bărbat din Iași a fost reținut după ce ar fi furat criptomonede în valoare de 620.000 de dolari

Data publicării:
O persoană scrie la tastatura computerului.
Un bărbat din Iași a fost reținut după ce ar fi furat criptomonede în valoare de 620.000 de dolari. Foto: Captură TV Digi24

Un bărbat din Iași a fost reținut pentru 24 de ore pentru acces ilegal la un sistem informatic, fraudă informatică și spălare de bani. El este acuzat că a sustras criptomonede în valoare totală de 620.000 de dolari.

Ligia Pricopi, jurnalist Digi24: Faptele s-au petrecut la sfârșitul lunii ianuarie. Doar 4 zile i-au trebuit bărbatului inculpat în acest dosar să intre în posesia criptomonedelor în valoare de 620.000 de dolari.

Societatea din Insulele Cayman, victima acestei infracțiuni informatice, este clasată pe locul 7 la nivel mondial în rândul operatorilor de criptomonede.

Bărbatul, care a fost reținut pentru 24 de ore, a reușit să obțină acces total în sistemul informatic al acestei societăți și a transferat fondurile în mai multe adrese și portofele electronice de criptomonede, apoi a retras sume de bani, însă valori nu mai mari de 10.000 de lei, astfel încât să nu fie nevoit să prezinte acte de identitate.

A fost un șir lung de transferuri și retrageri de sume de bani, cu scopul de a-și șterge urmele. Polițiștii au intrat repede pe fir, l-au identificat, iar la percheziții au ridicat mai multe laptopuri, telefoane, stickuri de memorie și portofele electronice.

Din prejudiciu însă, au recuperat deocamdată doar 50.000 de lei, o sumă infimă în comparație cu suma sustrasă.

Dosarul a fost preluat de DIICOT, iar bărbatul urmează să ajungă în fața judecătorilor cu propunere de arest preventiv.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri