Siegfried Mureșan: Extremismul în Europa a fost alimentat în ultimii 2 ani de propaganda rusă

Data publicării:
siegfried muresan sustine un discurs
Siegfried Mureșan Foto: Facebook

„Extremiștii nu au soluții la problemele oamenilor. În Parlamentul European, toți europarlamentarii extremiști sunt izolați, sunt marginalizați, nu contează, nu influențează decizii,” a declarat vicepreședintele PPE, Siegfried Mureșan. Invitat la interviurile Digi24.ro, Mureșan a vorbit despre extremismul din UE, alimentat de propaganda rusă, și spune că cea mai bună metodă pentru combaterea lui e buna guvernare.

Vicepreședintele PPE, Siegfried Mureșan: Extremiștii nu au soluții la problemele oamenilor. În Parlamentul European, toți europarlamentarii extremiști sunt izolați, sunt marginalizați, nu contează, nu influențează decizii. Un vot pentru un extremist la alegerile europarlamentare e un vot pierdut. Ei sunt minoritari, nu-i ascultă nimeni, sunt gălăgioși, dar nu influențează deciziile în favoarea țărilor lor. Dacă ești extremist și mergi acolo, și spui vreau să slăbesc UE, să vă atac pe toți, obții poate 5, 6 voturi de la niște europarlamentari șoșocei ca tine, dar vei avea minim 650 de voturi de la celelalte state împotriva ta și nu vei putea obține nimic.

Cred că cea mai bună metodă pentru combaterea extremismului e buna guvernare.

Curentul extremist a fost alimentat în ultimii doi ani de propaganda Rusiei, de pionii Rusiei din UE. În Franța, Marine Le Pen are legături directe, politice și financiare, dovedite cu Kremlinul. În Italia, politicianul extremist Matteo Salvini s-a fotografiat cu un tricou cu mutra cu Putin. În Austria, fosta ministră a Afacerilor Externe de la partidul anti-european l-a avut pe Putin la nunta domniei sale și cred că s-a și mutat în Rusia.

Rusia, fiindcă știe că nu mai suntem atrași de modelul rusesc, bazat pe ură, pe violență pe sărăcie, pe amenințare, încearcă să creeze un curent anti-european și alimentează aceste partide, aceste mișcări.

Șoșoacă și Simion sunt alimentați de Rusia. Șoșoacă se întâlnește periodic cu ambasadorul Rusiei aici. E evident că toți cei care au acum contacte cu Rusia acum își iau narativul de acolo și pleacă cu ideile ei.

În Moldova unii lideri ai AUR au interdicție cu argumente bune, cred că certifică faptul că au participat la acțiuni destabilizatoare împotriva R.Moldova, care sunt în interesul Rusiei. Rusia, mai ales în Moldova, a încercat să destabilizeze situația în ultimii 2 ani, a eșuat, va eșua în continuare, dar va continua să încerce. E bine că Moldova ține propagandiștii Rusiei afară.

Extremismul nu trebuie subestimat, extremiștii sunt perfizi, se joacă cu temerile oamenilor. AUR, în timpul pandemiei, a spus oamenilor că COVID-ul nu există, că vaccinul face rău. Cred că statul român trebuie să fie mai activ în a informa oamenii bine pentru a nu cădea pradă dezinformării, știrilor false, propagandei.

Marea majoritate a oamenilor și din România și din UE, dar și din R. Moldova, este pro-europeană în momentul de față, extremismul a crescut puțin în unele state, mai mult în altele și deja e în scădere.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri