Cu rezervări încă din vară, pensiunile pentru câini și pisici sunt arhipline de sărbători. Cât costă o zi de cazare

Data actualizării: Data publicării:
catel

Pentru proprietarii de animale, organizarea vacanţei presupune şi căutarea unui loc în care să îşi lase prietenul patruped. La Iaşi, pensiunile pentru câini şi pisici sunt deja pline, iar unele dintre ele nu mai au locuri încă de la jumătatea lui octombrie.

Este o perioadă încărcată şi mulţi proprietari decid să îşi lase patrupedul într-un loc unde să îl știe în siguranţă.

Carmen Ciocan, jurnalist Digi24: Lângă mine este Luna, o pisică care a fost adusă chiar astăzi de stăpânul ei şi va sta la pensiune până pe 1 ianuarie. Suntem într-o încăpere specială pentru pisici, o încăpere colorată, călduroasă, cu spaţiu de joacă, să fie cât mai apropiată de casa cu care sunt obişnuite animăluţele.

Pisica din imagini este doar unul dintre prietenii patrupezi care vor sta de sărbători într-o pensiune creată şi gândită special pentru ei.

Alin Butnariu, administrator pensiune animaluţe de companie: Cam astăzi este perioada în care încep să apară majoritatea căţeilor pentru perioada sărbătorilor şi stau până pe cinci ianuarie.

Rezervările pentru astfel de locuri s-au făcut din timp, unele chiar din iulie.

Alin Butnariu: Nu am mai avut locuri pentru căţei. Pentru pisici, cam în urmă cu o săptămână s-au umplut toate locurile.

Kim este o căţelușă de un an şi jumătate, iar când proprietarul pleacă de acasă este lăsată la pensiune. Acum a stat trei zile şi, cel mai probabil, va reveni de Revelion.

Radu Romaniuc, proprietar căţel: Mereu când vine aici e foarte fericită, se trage, vrea înăuntru la joacă, ştie că sunt foarte mulţi câini, socializează cu alţi câini.

În funcţie de anotimp, dar şi de talia animalului, în pensiune sunt diverse spaţii.

Alin Butnariu: Asta este camera principală în care stau căţeii mici. Au becurile cu infraroşu şi încălzire în pardoseală, pe perioada iernii să nu le fie frig.

Şi nu doar plecarea de acasă e un motiv pentru care câinii și pisicile ajung la pensiune.

Alin Butnariu: În principal, căţeii stau de dinainte de Crăciun până după Revelion. Avem clienţi care nu vin doar din cauză că sunt plecaţi, vin ca să evite tot zgomotul din oraş, pocnitori, câinii se stresează.

O cazare pe zi pentru o pisică ajunge 40 de lei, cu hrana inclusă, iar pentru un căţel costă 50 de lei.

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri