Încă un câine maltratat. Animalul a fost împușcat în gură. Veterinarii încearcă să-l salveze

Data actualizării: Data publicării:
arma asasin pistol getty
Foto: GettyImages

Sunt din ce în ce mai dese cazurile de maltratare a unor animale. Un câine fără stăpân a ajuns, grav rănit la cap, într-o clinică veterinară din Târgu Bujor, județul Galați.

Medicii au decoperit, la radiografie, mai multe alice în corpul acestuia. Spun că animalul ar fi fost împușcat, în gură, cu două arme, una cu alice și alta cu aer comprimat.

Se pare că persoanele care l-au împușcat erau la o partidă de vânătoare. Poliţiştii s-au autosesizat şi au început o anchetă.

Câinele a fost transportat la o clinică veterinară în stare critică.

Dacă va supraviețui, va fi supus unei intervenții chirurgicale complicate, cu multiple riscuri.

„S-a întâmplat în clădirea fostului Tribunal din Tg.Bujor, l-a găsit persoana care îl hrănea. Este câinele Tribunalului, are aproximativ patru ani și acum este desfigurat. Este un miracol că a supraviețuit, a fost împușcat de două ori în gură. Medicii au stabilit că a fost împușcat cu alice și cu aer comprimat. Câinele este în stare gravă, va fi supus unei intervenții chirurgicale complicate. În paralel, vom face plângere la Poliție”, a declarat, pentru Mediafax, directorul unei asociații pentru salvarea animalelor.

Incidentul a ajuns și la primarul orașului Târgu Bujor, Laurențiu Gîdei. Acesta se declară revoltat de incidentul produs în zona Tribunalului.

„Este o barbarie, nu suntem în Evul Mediu ca să împușcăm animale pe stradă. Iar dacă au împușcat animalul în gură de două ori, înseamnă că au făcut-o intenționat, ceea ce agravează fapta. În orașul pe care îl conduc nu trebuie să se întâmple astfel de lucruri, suntem o comunitate frumoasă. Nici nu contează discuția despre iubitorii de animale și cei care nu iubesc animalele, așa ceva nu se poate întâmpla în vremurile în care trăim. Problema câinilor maidanezi nu poate fi rezolvată astfel, niciodată”, a declarat corespondentului Mediafax, Laurențiu Gîdei.

În urmă cu câteva zile, trei câini care aveau stăpâni au fost găsiți împușcați pe un câmp la Cornu Luncii, în județul Suceava.

Editor web: C.T:

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri